Λόγω των βροχοπτώσεων ο αγωγός ΤΑΡ στο Ζυγό ξεσκεπάστηκε…..

Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Ζυγού Καβάλας βγήκε στην επιφάνεια των χωραφιών ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη αυτό δείχνει την προχειρότητα της κατασκευής.

Ο κ. Καλπακίδης σηεμίωσε ότι «Σύμφωνα με αυτά που κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Προυσαευ η κατάσταση θέλει έναν αγωγό εκτός χωραφιού. Η βροχή ήταν έντονη, ο αγωγός βγήκε…. Άλλωστε πέρα από το να διαφημίζει ο αγωγός ΤΑΡ τα οφέλη που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είτε με την σύνδεση είτε με την κατασκευή όλα είναι τύποις. Και δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανείς. Κανονικά με το που έγινε αυτό θα έπρεπε πιστεύω να υπάρχει ενδιαφέρον από τους αρμόδιους. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Και αυτό γιατί ο ΤΑΡ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει ενώ καταγγέλθηκε από πάρα πολλούς παραγωγούς ότι υπάρχουν υπολείμματα από σανίδια και διάφορα άλλα υλικά που χρησιμοποιούσαν στη διάρκεια της κατασκευής και εμείς τα βρήκαμε μέσα στα χωράφια, ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αλλά μόλις έγινε καταγγελία την επόμενη ημέρα ήρθαν τα μηχανήματα και άρχισαν να σκεπάζουν τον αγωγό».

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Προφανώς  αυτό δείχνει την προχειρότητα της κατασκευής αλλά δυστυχώς κανένας από αυτούς τους μεγάλους άρτιους και άριστους μηχανικούς, δεν θα λογοδοτήσει για αυτό που έγινε. Έχουμε μάθει να λογοδοτούμε εμείς γιατί διεκδικούμε και προσπαθούμε να προστατεύσουμε την περιουσία μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη ημέρα μηχανήματα σκέπασαν τον αγωγό που είχε βγει στην επιφάνεια. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει αν συνέχεια ο αγωγός ξεσκεπάζεται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ότι ο αγωγός πέρασε, η ζώνη των οκτώ μέτρων θα πρέπει να είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή και το θέμα δεν είναι αυτό. Αφού υπήρχε όλο αυτό γιατί δεν έγινε κάτι αυτεπάγγελτο από τον Εισαγγελέα για την κακή κατάσταση του αγωγού; Υποτίθεται ότι  όλα γίνονται με μελέτες, με τις πιο υψηλές προδιαγραφές για να προστατευτεί ο αγωγός, αλλά προστασία δεν υπήρχε. Ό,τι έγινε έγινε με μια καταγγελία χωρίς να είμαστε στο σημείο έχουμε αυτόφωρο. Έχουμε αυτεπάγγελτη διαδικασία και είχαμε και δικαστήριο προχθές. Εδώ που υπάρχει καταγγελία ότι ο αγωγός βγήκε στην επιφάνεια και κινδυνεύουν ζωές δεν θα έπρεπε να γίνει μια εισαγγελική παρέμβαση; Κάποιος μηχανικός δεν έπρεπε να λογοδοτήσει;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *