Λαϊκές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ζυγό, το Πολύστυλο και το Δάτο

Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ζυγό, την Τρίτη στο Πολύστυλο και χθες στο Δάτο. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Προυσαεύ σημείωσε πως αυτές οι συνελεύσεις είναι πολύ χρήσιμες παρότι δεν έχουν την ανταπόκριση των δημοτών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτές τις γενικές συνελεύσεις τις συγκάλεσαν οι τοπικοί πρόεδροι του Ζυγού και του Πολυστύλου- Δάτου- Μικροχωρίου. Είναι σημαντικές, θέλουν να δούνε τι γίνεται. Έχουν δικαίωμα βάση του νόμου να κάνουν κάθε χρόνο. Έθεσα δύο θέματα στις γενικές συνελεύσεις. Το ένα είναι ότι ο κόσμος απαξιώνει την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικά την κεντρική πολιτική σκηνή. Το δεύτερο είναι ότι ο κόσμος είναι το κίνημα του καναπέ. Περιμένει να τρέξουν οι λίγοι για τους πολλούς. Είναι μόνιμοι παραπονούμενοι. Π.χ. στο Ζυγός τα καφενεία ήταν γεμάτα εκείνη την ώρα. Τους ρώτησα γιατί δεν έρχονται και μου απάντησαν «έλα, και τι θα γίνει». Όλα τα αφήνουν φλου. Ενδιαφέρονται λίγοι για τα τοπικά και δεχόμαστε την κριτική και μετά από 4 χρόνια όπως λέω, θα εμφανιστούν αυτοί οι πολιτικοί τοπικοί φαντομάδες να διεκδικήσουν την ψήφο με την ανοχή αυτών που δεν ασχολούνται με τίποτα. Όμως αν δεν διεκδικείς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Με τη συνένωση του Δήμου Καβάλας με τον Δήμο Φιλίππων δυστυχώς δεν ωφελήθηκε η περιοχή, κάτι που είπα και στον κ. δήμαρχο. Ο πρόεδρος του Δάτου- Πολυστύλου- Μικροχωρίου μας έλεγε για τα αυτονόητα. ότι καθάρισαν τους δρόμους, τα χόρτα. Δηλαδή τα αυτονόητα δεν τα έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις. Σε κάθε περιοχή υπάρχουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Στο Πολύστυλο έχουν θέμα με τα αντιπλημμυρικά. Ότι έχουν να καθαριστούν πάρα πολλά χρόνια. Ο δήμος μπορεί να έχει συμμετοχή, διότι τα ρέματα και τα στραγγιστικά τα έχει πάρει η περιφέρεια. Μπορεί ο δήμος μέσω προγραμμάτων να είναι χορηγός, όμως η Περιφέρεια ασχολείται μ’ αυτά. Έκανα πρόταση στον κ. δήμαρχο για τις 100 χιλιάδες έκτακτης ανάγκης να δοθούν και στα τενάγη σαν συμμετοχή του δήμου, για να ανοιχθούν κάποιες όχθες καναλιών. Ο δήμος δεν έχει πλέον καμιά σχέση με τα τενάγη και τα ρέματα. Παλιά δεν τα είχαν καθαρίσει γι’ αυτό και υπάρχει πρόβλημα.

Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι αγρότης αλλά είμαι από τους ενεργούς πολίτες που είμαστε αναλώσιμοι, που θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι σ’ αυτό τον τόπο και τίποτα παραπάνω. Νοιαζόμαστε για το παρόν και το μέλλον. Βάζουμε πάνω απ’ όλα το «εμείς» και θα πιέζουμε την εκάστοτε εξουσία. Αλλά δυστυχώς ο κόσμος είναι το κίνημα του καναπέ και περιμένει από τους λίγους να τρέξουν. Δεν γίνεται αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *