Κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, σταμάτησαν οι ναυτιλιακές εταιρείες τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου

 

 

 

Διακόπηκαν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου έως τις 4 Ιανουαρίου! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής ‘Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη  «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές». Οι ναυτιλιακές εταιρείες επικαλούνται την πολύ μικρή επιβατική κίνηση λόγω κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιλογιώργης δήλωσε ότι «οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Οι ναυτιλιακές εταιρείες μας είχαν προετοιμάσει με τη στάση τους τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα διακοπούν οριστικά τα δρομολόγια. Τα είχαν διακόψει ήδη εδώ και 3 βδομάδες οι δύο εξ αυτών, απέμεινε μία τρίτη η οποία άντεξε μέχρι εδώ. Από τη Δευτέρα δεν έχουμε δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο που ζήσαμε στην πρώτη πανδημία την άνοιξη που είχαμε διακοπή για 1,5 μήνα. Ο κόσμος είναι οργισμένος, δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα από συμπατριώτες που ζητούν το αυτονόητο. Ευελπιστούσα ότι τουλάχιστον ένα δρομολόγιο θα είχαν την ευαισθησία να το κάνουν, για να μπορεί αυτός ο λίγος κόσμος που μετακινείται, να μπορεί να το κάνει. Για έκτακτες ανάγκες έπρεπε αυτή η γραμμή να κρατηθεί.

Αυτήν τη στιγμή τα δρομολόγια που γίνονται στη γραμμή, γίνονται κατόπιν επιβολής. Υπάρχει υποχρέωση για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Για τις εταιρείες, αυτή η γραμμή είναι χωρίς νόημα. Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ή να την κλείσουν οριστικά για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια κάθε χρόνο ή πρέπει να κρατηθεί, είτε με επιδότηση είτε αλλιώς. Πάντως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί».

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Πρόσθεσε ότι «δεν μπόρεσαν να χωνέψουν οι ναυτιλιακές εταιρείες ότι γίνονται δρομολόγια. Αυτοί έχουν στο μυαλό τους να κάνουν δρομολόγια τους θερινούς μήνες όπου υπάρχει μια σχετική κίνηση. Όλο το βάρος των δραστηριοτήτων τους το έχουν ρίξει στη γραμμή της Κεραμωτής. Γι’ αυτό και κάθε φορά που βρίσκουν αφορμή σταματάνε τη γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Τώρα βρήκαν την πανδημία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επανέλθουν στις 4 Ιανουαρίου, αλλά τι θα κάνουν αν το Lock down αρθεί νωρίτερα και ο κόσμος μπορεί να μετακινηθεί; Μέσα στις γιορτές, δηλαδή, η γραμμή θα είναι κλειστή, με συνέπεια να υποχρεώνονται όσοι θέλουν να ταξιδέψουν να χρησιμοποιούν τη γραμμή της Κεραμωτής. Το βρίσκω απαράδεκτο κι ακατανόητο, δείχνει έλλειψη σεβασμού στο επιβατικό κοινό. Η αντίδραση της Θασιακής Ένωσης θα είναι δυναμική. Θα μιλήσω με τους βουλευτές και με τους άλλους θεσμικούς φορείς και θα δούμε τι πρόκειται να γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast