Κρούσμα κορωνοϊού διαπιστώθηκε σε καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Κρούσμα κορωνοϊού διαπιστώθηκε σε καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Ο πρόεδρός του κ. Κοσμάς Χαρπαντίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως θεώρησαν σωστό να ενημερώσουν την κοινότητα του Ωδείου για παν ενδεχόμενο. Ήδη συνεργείο απολύμανε το Ωδείο και θα εξετάσουν  τα επόμενα βήματά τους.

Ο κ. Χαρπαντίδης δήλωσε ότι «δώσαμε την απαραίτητη δημοσιότητα διότι πρέπει να ενημερωθούν γονείς και μαθητές ότι υπάρχει κρούσμα –σήμερα (σ.σ. χθες) θα επιβεβαιωθεί πλήρως. Το τρίτο από τα δύο τεστ ήταν θετικό. Έχουν γίνει άλλα δύο και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Όμως επειδή το ένα είχε βγει ήδη θετικό, θεωρήσαμε καλό να ενημερώσουμε την κοινότητα του Ωδείου για να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Από τη Δευτέρα λάβαμε τα μέτρα μας. Έχουμε κάνει απολύμανση στο χώρο του Ωδείου, το κρατήσαμε κλειστό και θα κρατήσουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Έχουν ενημερωθεί οι γονείς και τα 10 παιδιά που ήρθε σε επαφή ο καθηγητής και στη συνέχεια θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Το αν θα κλείσει το Ωδείο και πόσο, θα είναι απόφαση που θα ληφθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας. Θα ακούσουμε τι θα μας πουν οι αρμόδιοι. Για το αν θα κάνουν τα παιδιά εξετάσεις μας είπαν ότι θα πρέπει να κάνουν αυτά που ήταν σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων και είχαν εκτεθεί παραπάνω από 15’ στην επαφή μαζί του. Ο καθηγητής φορούσε μάσκα όταν έκανε τα μαθήματα, είναι ένας υπεύθυνος επαγγελματίας και μόλις είδε ότι έχει πυρετό πήγε να κάνει αμέσως το τεστ. Όπως και τα παιδιά της τάξης, φορούσαν μάσκα.

Ο ίδιος μετά τον πυρετό μιας ημέρας που υποχώρησε, τα υπόλοιπα συμπτώματα δεν τα έχει. Γενικώς αν τελικά πάσχει από την ασθένεια, μάλλον είναι σε μία ελαφριά μορφή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast