Κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Νέστου από ομάδα φοιτητών…..

Μία φιλική συνάντηση νεαρών φοιτητών στο Δύσβατο του Δήμου Νέστου κατέληξε σε δυσάρεστη έκπληξη καθώς από τους 12 νεαρούς οι 4 που προέρχονταν από την Θεσσαλονίκη είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό. Αποτέλεσμα ήταν να κολλήσουν και άλλοι 5 νεαροί με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο δήμαρχος Νέστου κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι το γεγονός ανέδειξε την χαλάρωση που υπήρχε που πρέπει να λάβει τέλος.

Ο δήμαρχος τόνισε πως “Η κατάσταση ήταν  μια τσιπουροκατάσταση και αυτή είναι μια συνάντηση από τις πολλές που  γίνονται κατά κόρο και συστηματικά. Ήταν ατυχές όμως το περιστατικό αυτό με την έννοια ότι οι 4 από τους 12 φοιτητές που ήταν στην παρέα και συμμετείχαν ήταν από την Θεσσαλονίκη θετικοί.

Βέβαια δεν το ήξεραν και ήταν ασυμπτωματικοί και το αποτέλεσμα ήταν να το μεταφέρουν και να το μεταδώσουν σε 5 μέλη της παρέας που συμμετείχε στην συνάντηση αυτή.

Αυτό όπως είναι φυσικό δημιούργησε αλυσιδωτή αντίδραση, η ιχνηλάτηση του έφερε και τους συγγενείς και τον κύκλο του καθενός σε μια ανησυχία και αυτό ήταν φυσικό. Οπότε όλοι πέρασαν να κάνουν τα τεστ είτε σε ιδιωτικό εργαστήριο είτε στο δημόσιο, οπότε όλο αυτό κατέληξε τώρα να έχουμε τα οκτώ κρούσματα και έχουμε τα δύο παλαιότερα κρούσματα που είχαμε και αυτά δεν συνδέονται άμεσα αλλά και πάλι έχουν σχέση με νεαρά άτομα που ήταν εργαζόμενοι σε καταστήματα πριν όμως από το γεγονός αυτό, μια και έγινε στις 12 του Οκτωβρίου, την πιο προηγούμενη Δευτέρα δηλαδή, και φυσικά έγιναν αντιληπτά από τους ίδιους τα γεγονότα. Ο ένας από τους νεαρούς έκανε τεστ στην Θεσσαλονίκη γιατί αισθάνθηκε να μην είναι καλά, έκανε πυρετό και ακολούθησαν οι υπόλοιποι οι οποίοι αφού το πληροφορήθηκαν βγήκαν θετικοί ενώ μετά όπως εύκολα γίνεται κατανοητό έγινε η διαδικασία της άμεσης κινητοποίησης”.

ΜΟΛΙΣ 2 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Δήμος Νέστου μέχρι τον Οκτώβριο μια και πριν υπήρχαν μόλις δύο κρούσματα, ήταν ένας από τους Δήμους με μηδενικό πρόσημο από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα.

“Αυτό που έγινε τώρα είναι μια απαρχή ώστε αυτή η χαλάρωση που ήταν φυσιολογική σε ένα βαθμό να υπάρχει όταν δεν υπάρχει κανένα κρούσμα σε όλη αυτή τη διαδρομή της πανδημίας, όπως είναι λογικό και φυσικό να μας φέρει ανησυχία, αλλά και την ανάγκη να τηρήσουμε επακριβώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βεβαίως να αντιληφθούν άπαντες ότι αυτή η υπόθεση είναι μια υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά από όλους, ιδιαίτερα από τους νέους.

Είναι σίγουρο ότι επειδή οι νέοι είναι και ασυμπτωματικοί οι περισσότεροι – αν δείτε και τον Τύπο θα εντοπίσετε ότι η Θεσσαλονίκη για παράδειγμα που είναι τελευταία στο προσκήνιο έχει μια έξαρση στα κρούσματα μεταξύ 20 – 30 ετών και όλο αυτό δείχνει και δημιουργεί μια κατάσταση μια και όλοι αυτοί οι άνθρωποι όταν θα μετακινηθούν θα πρέπει να προσέχουν. Θα πάνε στις πατρικές εστίες, στον τόπο καταγωγής και θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους.

Διότι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί και να μην έχουν τίποτε ακριβώς, να είναι όμως φορείς.

Ακριβώς αυτό το πράγμα όπως επίσης και τα νέα παιδιά, τα ντόπια παιδιά, τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου θα πρέπει και αυτά να καταλάβουν ότι μπορεί οι ίδιοι να είναι σε ένα τεράστιο ποσοστό εκτός κινδύνου αλλά αν η συμπεριφορά τους δεν είναι η δέουσα και η ώριμη θα πρέπει να σκεφτούν ότι βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τους γονείς, τους οικείους σε άμεσα πρόσωπα. Και επειδή πιστεύω ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσέχουν και όταν αντιληφθούν το μέγεθος των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η πράξη τους θα είναι σε μια νέα λογική.  Μιλάω για το Νέστο, φανταστείτε μια περιοχή χωρίς κανένα κρούσμα από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Αυτό θα περάσει αναίμακτα με την έννοια μέχρι στιγμής ακόμη και αυτοί που έχουν προσβληθεί από το περιβάλλον δείχνουν ότι δεν υπάρχει τουλάχιστον προς το παρόν κάτι που να ανησυχεί. Δείχνουν να είναι ελαφρώς προσβεβλημένοι ή ασυμπτωματικοί όμως επειδή έχουν προσβληθεί άνθρωποι του συγγενικού περιβάλλοντος των νεαρών αυτό είναι η απαρχή μιας πιο σοβαρής και υπεύθυνης στάσης όλων απέναντι στο πρόβλημα».

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς ως Δήμος Νέστου είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι κάναμε επίσκεψη με τα συνεργεία μας και εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε. Κάναμε δηλαδή όλες τις απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια και φυσικά προχωρήσαμε και στα μαγαζιά που συχνάζει η νεολαία, προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, αυτό θα κάνουμε σε συνέχεια και δρομολογούμε το επερχόμενο κύμα της πανδημίας που έρχεται να έχει μια καλή κατάληξη τουλάχιστον στην περιοχή μας σε αυτή που έχουμε και την αρμοδιότητα. Εγώ προσωπικά υπήρξα άτομο που είχα κρούσμα θετικό στο περιβάλλον μου και έτσι έκανα άμεσα τις εξετάσεις. Βρέθηκα εγώ και το στενό μου οικογενειακό περιβάλλον αρνητικός αλλά τηρώ το πρωτόκολλο,  εγώ τουλάχιστον που ήμουν σε επαφή με τους φορείς του κρούσματος. Για 7 μέρες θα μείνω σε εθελούσια καραντίνα για να δώσω και το παράδειγμα. Εκτιμώ ότι η περιοχή μας θα έχει λογικά κάποιο εισαγόμενο κρούσμα μια και η πανδημία αφού θα πάρει και την επόμενη χρονιά δεν είναι δυνατόν να μην μας ακουμπήσει. Αυτό ισχύει και με το νόμο των πιθανοτήτων. Αλλά το ζήτημα είναι όλο αυτό το κομμάτι να γίνεται από ένα τυχαίο γεγονός, από κάτι που δεν θα μπορούμε να αποφύγουμε και όλες οι πράξεις όλων θα πρέπει να είναι υπεύθυνες”.

ΜΕ ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ

Ο ίδιος κάλεσε και τους πολύ ελάχιστους που προσπαθούν να κάνουν έναν κανιβαλισμό μέσα από τα μίντια ότι μπορούν να δείχνουν με άλλο τρόπο τη γελοιότητα που έχουν.

“Δεν χρειάζεται να είναι μέσα από τα μίντια που θα αναδεικνύουν το ρηχό της σκέψης και τη γελοιότητα που τους διακατέχει. Γιατί μπορεί να γράφει ο καθείς ό,τι θέλει αλλά το ζήτημα είναι ότι επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή, όσοι έχουν μια περιπέτεια και σε όλους που έχουν έναν περίγυρο – εδώ στο Νέστο 25 χιλιάδες κόσμος που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας – θα πρέπει όλοι να προσέχουμε, να φροντίσουμε να μιλήσουμε στα παιδιά της σχολικής ηλικίας ώστε να καταλάβουν ότι μπορεί να μην διατρέχουν άμεσο κίνδυνο αλλά ο κίνδυνος να μεταφέρουν τον ιό είναι σημαντικός και επειδή πολλοί έχουν ωριμότητα είθε να μην έχουμε προβλήματα στο άμεσο μέλλον” σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast