Κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα στην «Αγία Μαρίνα»

Η Διοίκηση του Σωματείου Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα», συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Δημοτική  Βιβλιοθήκη Καβάλας σήμερα στις 6.30 το απόγευμα. Στη συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου, ενώ τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η απόφαση της Διοίκησης περί αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος, πλήρης απολογισμός ενημέρωση επί της οικονομικής κατάστασης και λήψη απόφασης για το μέλλον του σωματείου. Σχετικές δηλώσεις έκανε η Νομική Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία ανέφερε πως «στην απόφαση του Δ.Σ. να αναστείλει τη λειτουργία του ιδρύματος δεν ενεπλάκην καθόλου, δεν ήταν ούτε δική μου συμβουλή ούτε ρωτήθηκα, αυτό να το γνωρίζουν κάποιοι για να ξέρουν ότι δεν έκανα καμία παρέμβαση. Είναι καθαρά απόφαση της διοίκησης. Όπως μου εξήγησαν αποφάσισαν να σταματήσουν τη λειτουργία του ιδρύματος διότι δεν άντεχαν άλλο, έτσι κι αλλιώς είναι τελείως προσωρινό, δεν μεταβάλλεται κάτι ούτε για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία ζημία ως προς τους εργαζόμενους. Δεν είχαν μείνει καθόλου χρήματα, είχαν μείνει μόνο 2.000 ευρώ και αποφάσισαν λοιπόν, γιατί εκκρεμούν ήδη δυο τρεις δόσεις στο ΙΚΑ, να δώσουν εκεί τα χρήματα για τα ένσημα των εργαζομένων. Ήδη έχουν μείνει άλλοι δύο μήνες που τους χρωστάνε, είναι και ποινικά υπόλογα όλα τα μέλη του Δ.Σ.»

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.

Συμπλήρωσε δε πως «η έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται με το 1/5 των μελών, όπως ορίζουν και όλα τα καταστατικά, δεν έχει να δώσει κάτι για μένα, γιατί δεν θα λύσει τίποτα, δεν θα δώσει λύση για την κατάσταση, απεναντίας μπορεί να τη δυσκολέψει, γιατί το Δ.Σ. είναι πάρα πολύ πιεσμένο, είναι έτοιμο προ της παραιτήσεως. Αν παραιτηθεί το Δ.Σ. δεν θα μπορεί να γίνει καμία άλλη ενέργεια αν δεν οριστεί νέο. Και θα γίνει μόνο με δικαστική απόφαση. Δηλαδή δεν θα προκηρύξουν εκλογές. Τα πράγματα περιπλέκονται. Το θέμα είναι αλλού όμως. Το ίδρυμα έκλεισε προσωρινά μέχρι να βρεθεί μια λύση, που περιμέναμε λύση μέσω της δημάρχου Καβάλας και μια λύση με τη ρύθμιση του χρέους όπως μας είχαν πει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας το νόμο και παίρνοντας γνώμες από δεξιά κι αριστερά, πουθενά δεν μιλάει για ιδρύματα. Είναι ένας νόμος που ισχύει μόνο για τους επιχειρηματίες, μόνο για Νομικά Πρόσωπα που έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα και μάλιστα όπως ενημερώθηκα εισήγηση για να μπουν τα ιδρύματα έκανε η βουλευτής κ. Μπακογιάννη, η ΝΔ δηλαδή. Και πάλι τα ιδρύματα δεν είναι μέσα ενώ μας είχαν πει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προσπαθήσουν να τα βάλουν. Άρα λοιπόν το ενδεχόμενο να γίνει εξωδικαστική ρύθμιση απομακρύνεται πάρα πολύ. Εκτός αν είναι σε κάποια διάταξη που μου διαφεύγει. Άρα λοιπόν πάει η λύση είτε να ρυθμιστεί είτε να γίνει νέο ΚΔΑΠ και παραμένει μόνο αυτή της δημάρχου να γίνει δημοτικό ΚΔΑΠ το οποίο και αυτό το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο σε συνομιλίες μου με τη δικηγόρο την κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, γιατί ούτε κατά κυριότητα μπορούν να το πάρουν, κατά χρήση κινδυνεύει από κατάσχεση και πλειστηριασμό ανά πάσα στιγμή είτε από το ΙΚΑ είτε από τους εργαζόμενους και φυσικά θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, να ισχύει το παλιό Δ.Σ. το Σωματείο, το οποίο δεν μπορεί να συμβεί. Αν ο Δήμος Καβάλας δεν προβεί σε μίσθωση νέου κτηρίου πολύ δύσκολα να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον κτήριο».

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Τόνισε με έμφαση πως «η μόνη λύση για μένα που τη φωνάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό κι έχω γίνει γραφική είναι να ενταχθεί  το ίδρυμα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Να ενταχθεί, να γίνει το 7ο παράρτημά του και να πάρει και τα χρέη που θα αποπληρωθούν σιγά σιγά, να πάρει και τους εργαζόμενους που θα γίνουν αορίστου, μόνιμοι υπάλληλοι και θα συνεχίσουν τα παιδιά στο υπάρχον κτήριο να φιλοξενούνται. Η μεγάλη μου απορία είναι η εξής. Δεν μπορεί μας είπε η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Φωτίου να το πάρει γιατί έχει χρέη. Εδώ διέγραψαν 38 εκ. για τον Ιβάν Σαββίδη και δεν μπορούν να πάρουν στον ώμο τους λιγότερα από 400 χιλιάδες ευρώ; Ειλικρινά αν δεν γίνει αυτή η λύση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα και τελεσίδικα το ίδρυμα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει άλλη λύση που να χρησιμοποιηθεί το ίδιο κτήριο με τους ίδιους εργαζομένους και τα ίδια παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση