«Κράτος χωρίς πρωτογενή τομέα δεν μπορεί σταθεί» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ  Κώστας Παπαμερής

Άλλες μορφές κινητοποιήσεων θα κάνουν οι αγρότες της ΑΜΘ όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ κ. Κώστας Παπαμερής.  Ο κ. Παπαμερής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων κ.λ.π. που τους φέρνουν απέναντι στους  πολίτες.

Αρχικά ανέφερε ότι «Καταρχάς θα πούμε ότι όποιος θέλει και όποιος σκέφτεται κάτι άλλο μπορεί να το εκφράσει σε ό,τι αφορά τι ς κινητοποιήσεις. Εμείς λοιπόν οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης με το συντονιστικό όργανο που είχαμε και πέρσι και συνεχίζεται με συντονιστή τον κ. Θέμη Καλπακίδη η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι εμείς θα αγωνιστούμε για τα θέματα όπως κάναμε και πέρσυ και αυτά ήταν για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής, με τον τρόπο που εμείς θα κρίνουμε, πως θα αγωνιστούμε. Γιατί ξέρουμε ότι έχουμε κουράσει τον κόσμο με την παρατεταμένη χρήση της τακτικής του κλεισίματος των δρόμων, οπότε κάτι άλλο θα πρέπει  να βρούμε από εδώ και στο εξής.

Εμείς θα αγωνιστούμε με το δικό μας τρόπο. Αυτή την στιγμή ενημερωνόμαστε, ενημερώνουμε, θα παρθούν αποφάσεις βέβαια αλλά εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δυστυχώς μετά από 45 ημέρες αγώνα πέρυσι και η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ο αγώνας αυτός δεν δικαιώθηκε.

 

Γιατί  όταν εμείς κρίναμε και είπαμε σε όλες τις επιτροπές (αν και κάποιες έτρεξαν να βγουν και φωτογραφία με τον πρωθυπουργό ή κάποιες μπήκαν ακόμη και μέσα στο μέγαρο Μαξίμου) αυτοί οι άνθρωποι μας διέψευσαν και για αυτό είμαστε ενάντια σε αυτούς τους αγροτοσυνδικαλιστές.

Για αυτό και εμείς από την θέση μας είπαμε ότι δεν θα γίνει καμία συνάντηση αν δεν γίνει και αν δεν βγουν έξω ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό και να μείνει για εμάς μόνο το κόστος παραγωγής».

ΠΙΚΡΙΑ…

Πρόσθεσε δε πως «Όλα αυτά δεν έγιναν και δεν πάρθηκαν όλα αυτά τα μέτρα πίσω,  οπότε έχουμε μια πικρία και έχουμε διαψεύσει και τον αγροτικό κόσμο. Γιατί αυτοί αυτά περίμεναν να γίνουν και δυστυχώς οι αγροτοσυνδικαλιστές που πάντα παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι και διαφορετικό από την πραγματικότητα, δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτό το στυλ των αγροτοσυνδικαλιστών. Θέλουμε να έχουμε μια διαφοροποίηση.

Έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με άλλου είδους κινητοποιήσεων και θα πρέπει ο πρωτογενής τομέας για να υπάρξει στην Ελλάδα, να συνεχίσει με τον τρόπο που λέμε εμείς. Ακούμε για παράδειγμα τον Πρωθυπουργό και μιλάει για το 50% του αγροτικού που τάχα δήθεν δεν θα πληρώσει φόρο. Μα θα τρελαθούμε σε αυτό τον κόσμο; Αν υποθέσουμε ότι κάποιος είναι όπως ο καθείς που έχει ετήσιο εισόδημα έως και 5000 ευρώ και θεωρείται αγρότης που δεν θα πληρώσει συγκαταλεγόμενος στο 90%.  Άρα η δύναμη της παραγωγής μας είναι στο υπόλοιπο 10%. Αν θέλουμε να υπάρχει πρωτογενής τομέας, ή αν θέλουν αυτοί που είναι στο 10% να σβήσουν ας βγουν και ας το πουν ξεκάθαρα μια και σε ένα κράτος που δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας, απλά δεν μπορεί κανείς να μιλά για κράτος. Κράτος έτσι δεν υπάρχει».  Ο κ. Παπαμερής κατέληξε   σημειώνοντας ότι συνέχεια θα υπάρχει στις κινητοποιήσεις τους μια και «με το φορολογικό και το ασφαλιστικό επιβίωση δεν θα υπάρχει για όλο τον κόσμο. Για αυτό ας καθίσουμε και ας βάλουμε μια τάξη σε αυτό τον τομέα»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *