Κορυφώνεται σταδιακά η κίνηση στα κρεοπωλεία της Καβάλας, περίπου στα 8 ευρώ το κιλό διαμορφώνεται η τιμή για το κατσίκι και το αρνί

Από χθες ξεκίνησε η αγοραστική κίνηση στην Καβάλα σε ότι αφορά τα αμνοερίφια ενόψει του Πάσχα. Οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Καβάλας κ. Κεχαγιάς.

Αναλυτικά ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε πως «οι τιμές φέτος είναι χαμηλότερες κατά ένα ευρώ. Η κίνηση άρχισε σιγά σιγά να κορυφώνεται και έπεται συνέχεια. Η Καβάλα έχει εφοδιαστεί με τα κρέατά της αυτά που παίρνει κάθε χρόνο από τις γύρω περιοχές του νομού μας. Βέβαια με μεγάλη ταλαιπωρία γιατί τις μέρες αυτές έχουμε μεγάλα προβλήματα με τα σφαγεία, δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε γιατί κόβει η Αθήνα εδώ και μας πιάνουν τα σφαγεία εδώ και δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε. Εν πάση περιπτώσει θα τα βολέψουμε πάλι και φέτος. Το μεγαλύτερο μέρος, το 90% των κρεάτων πάει στην Αθήνα. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής. Πέρσι πουλούσαμε στα 9 ευρώ, φέτος πουλάμε γύρω στα 8 και κάτι για αρνί και κατσίκι. Η Αθήνα τη διαμορφώνει την αγορά, εμείς είμαστε η τελευταία τρύπα της γκάιντας κι ακολουθάμε κι εμείς, βάσει της αγοράς της Αθήνας αγοράζουμε και εμείς».

ΤΖΙΡΟΣ

Κληθείς να εκτιμήσει όσον αφορά τους τζίρους των ημερών σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε πως «στα κρεοπωλεία έχει εδώ και μια πενταετία που περιμένουμε πρώτα να ξεπουλήσουν τα μάρκετ και μετά να πουλήσουμε εμείς. Γιατί η διαφορά μας είναι τεράστια, δυο τρία ευρώ, δυόμιση ευρώ το κιλό, ο κόσμος έχει σφιχτεί πάρα πολύ, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά του κι αναγκαστικά τρέχει να βρει το φθηνό. Τώρα το τι θα πάρει αυτό είναι άλλο καπέλο, αυτή είναι επιλογή του καθενός το τι θα διαλέξει να φάει. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η ποιότητα. Τα κρέατα είναι δικά μας, τα ξέρουμε και τα γνωρίζουμε, κάθε χρόνο έχουμε κατσίκια και αρνιά από τους ίδιους παραγωγούς, από την περιοχή του νομού μας και ενισχύουμε τη δικιά μας παραγωγή. Γιατί θα μας φάει ο λύκος στο τέλος αν εξαφανιστούν και αυτοί οι άνθρωποι».

ΚΙΝΗΣΗ

Αναφορικά με την κίνηση και πότε αυτή κορυφώνεται, ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε πως τις τελευταίες μέρες της Μ. Εβδομάδας κορυφώνεται η κίνηση στα συγκεκριμένα καταστήματά. Όσον αφορά δε το ωράριο, σημείωσε πως τα κρεοπωλεία είναι όλη μέρα ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό. Το Μ. Σάββατο θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 4.30 με 5 το απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση