«Κοροϊδεύουν τους καβαλιώτες σε ό,τι αφορά την πτώση της γέφυρας» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας

Για κοροϊδία της νοημοσύνης των Καβαλιωτών σε ό,τι αφορά την γέφυρα που κατέρρευσε μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο από πλευράς του Δήμου Καβάλας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας.

Όπως ανέφερε αρχικά «Μιλάμε για μια σοβαρή υπόθεση την ώρα μάλιστα που η όλη συζήτηση που γίνεται δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κοροϊδία και μια προσβολή της νοημοσύνης των καβαλιωτών. Μέρες τώρα γίνονται διάφορες συζητήσεις και λέγονται πολλά ενώ ζητούμενο είναι το πότε θα  κατασκευασθεί η γέφυρα και ποιος τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο. Όμως κανείς δεν μιλάει για αυτή την παράμετρο!

Η κατασκευή της γέφυρας θα γίνει του Αγίου τέτοιου ανήμερα και αν ποτέ γίνει θα την πληρώσουν οι καβαλιώτες. Αυτή άλλωστε ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε η υπουργός όταν ήρθε στην Καβάλα. Το ζήτημα είναι ένα. Έργα και υποδομές σε δημόσια κτήρια που έχουν σχέση με την ασφάλεια του κόσμου, να μην καίγεται δηλαδή ο κόσμος, να μην βρέχεται όταν βρέχει, να μην πέφτουν τα σπίτια, να μην καταστρέφεται το βιος του, δεν υπάρχουν χρήματα. Όταν όμως πρόκειται για έργα που θα φέρουν κέρδη σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως σε μνημόνια, αεροδρόμια, υδατοδρόμια, τότε χρήματα βρίσκονται. Και αυτό γιατί η κατασκευή αυτών των έργων μετράει στην λογική κόστος και όφελος.!!!

 

Δεν νοιάζονται όμως πόσο θα ωφεληθούν οι πολίτες».

Η ΕΚΘΕΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Μια έκθεση προς την Κομισιόν λέει ότι  Πρέπει τα έργα να γίνονται σε περιοχές με πλούσιες μονοκατοικίες. Και αν λέγεται εκεί ότι σε περίπτωση φυσικών καταστροφών θα καταστραφούν μαζί και οι φτωχές κατοικίες, τότε η απάντηση είναι πως θα προσπεραστούν τέτοιου είδους αντιδράσεις λέγοντας πως η κατασκευή αναλόγων έργων θα βαρύνει τον ίδιο τον πιεσμένο οικονομικά πολίτη. Η δημιουργία των έργων πρέπει να λειτουργεί στην λογική της επιχειρηματικότητας».

 Ο ίδιος επιμένει ότι γίνεται μια συζήτηση για ένα έργο που αφορά το πώς θα κινούνται οι πολίτες μέσα στην πόλη. «Ο Δήμος τι κάνει; Ελεγχόμενη στάθμευση …για να γίνει η γέφυρα πρέπει απλά να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντιπολίτευσης, κάτι που δεν κάνει όμως ο Δήμος και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις!

Μια τέτοια αντιπολίτευση πρέπει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Αφού πληρώνουμε με την άμεση ή έμμεση φορολογία τεράστια ποσά, γιατί δε γίνονται σοβαρά έργα;

Αντίθετα τα λεφτά που δίδουμε πηγαίνουν σε μεγαλοσχήμονες οι οποίοι θέλουν κίνητρα για να έρθουν να επενδύσουν. Αυτό πρέπει να ξέρουν οι καβαλιώτες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *