Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και βράβευση αριστούχων μαθητών από τον Σύλλογο Εβριτών Νομού Καβάλας « Ο Έβρος»  την Κυριακή    

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας  « Ο Έβρος»  ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Καφετζόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας το έχει καθιερώσει πλέον ως θεσμό να κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ένα χριστιανικό άλλωστε έθιμο. Επιδίδουμε πλέον στα παιδιά του συλλόγου και στους μαθητές χορευτές αναμνηστικά αριστεία για όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν αριστεύσει στο σχολείο τους αλλά και στα παιδιά που αριστεύουν στα ΑΕΙ. Κάθε χρόνο 10-15 παιδιά τουλάχιστον είναι αριστεύοντες.

Μετά από ένα 10ημερο με λίγη ανάπαυση ο σύλλογος μας ξεκινάει τη νέα χρονιά λοιπόν με πολλές εκδηλώσεις. Εμείς μέσα στα Χριστούγεννα είχαμε και το έθιμο της Καμήλας, μια και βγήκαμε, είπαμε τα κάλαντα και αναβιώσαμε και πάλι το έθιμο μας».

Άλλες ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε ότι «Εμείς κάναμε και  την εκδήλωση με τα αριστεία ενώ τέλος του μήνα θα κάνουμε στον Πυθαγόρα μια εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες. Καλεσμένοι μας θα είναι εθελοντές Σαμαρείτες, όπως και καρδιολόγος της Καβάλας. Στις 23 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο θα κάνουμε και τον ετήσιο αποκριάτικο χορό μας ενώ τον Μάρτιο, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου  θα παρελάσουμε και εμείς με όλα τα τμήματα του συλλόγου».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι μέσα στον Απρίλιο θα δοθούν και τρεις θεατρικές παραστάσεις της ομάδας του συλλόγου. «Στην Καβάλα θα ανεβάσουμε παράσταση όπου και οι ηθοποιοί αλλά και ο σκηνοθέτης, μέλη του συλλόγου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Στις 11 Μαΐου θα έχουμε το τρίτο παιδικό αντάμωμα των συλλόγων Εβριτών. Πλειάδα εκδηλώσεων από έναν μεγάλο σύλλογο, που συνεχίζει με πολλές εκδηλώσεις. Είμαστε στυλοβάτες της παράδοσης και κάνουμε τα πάντα με λίγο τρέλα. Ο Σύλλογος Εβριτών αριθμεί 160 μέλη, χορευτικά 200 μέλη και ως εκ τούτου κάνουμε σημαντική  δουλειά. Όλοι έχουμε μια κοινή πορεία, με τρέλα για τον σύλλογο και την παράδοση» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *