Κλειστό για δύο εβδομάδες το 14ο Νηπιαγωγείο Καβάλας λόγω κορωνοϊού

Περιστατικό κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στο 14ο Νηπιαγωγείου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, το τμήμα που εντοπίστηκε το κρούσμα ανέστειλε την λειτουργία του.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το απόγευμα της Παρασκευής ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε ένα θετικό κρούσμα σε νηπιαγωγείο της πόλης μας. Έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών και βγήκε απόφαση αναστολής λειτουργίας του τμήματος αυτού. Βγήκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, ύστερα από γνωμοδότηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Να σημειώσω ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν πάρα πολύ γρήγορα κι αυτό οφείλεται και στον καινούργιο νόμο που ψηφίστηκε τη Δευτέρα. Μεταβίβασε την αρμοδιότητα προς της Περιφέρεια. Μία κεντρική διαδικασία που την αποφάσιζε ο υπουργός, την έδωσε στην Περιφέρεια, δηλαδή σε συνεργασία του διευθυντή Δημόσιας Υγείας, με γνωμοδότησή του, να αναστέλλει τη λειτουργία του σχολείου ο διευθυντής Εκπαίδευσης. Έγινε πολύ γρήγορα η διαδικασία, κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα τις επαφές του παιδιού από τον υπεύθυνο Covid του σχολείου, οπότε ήταν μία καλή νομοθετική ενέργεια και βοηθάει. Διότι παίζει μεγάλο ρόλο και η ταχύτητα αντίδρασης σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Πρόσθεσε ότι «το πρωτόκολλο προβλέπει να είναι κλειστό το τμήμα για δύο εβδομάδες, έτσι ώστε αν θα υπάρχει κάποιο κρούσμα θα φανεί μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Από γιατρούς έχουν πληροφορηθεί ότι τις πρώτες 5-7 μέρες θα εκδηλωθεί ο ιός αλλά δίνουν κι άλλες 7 ημέρες   για σιγουριά και για να γυρίσουν με ασφάλεια τα παιδιά στο σχολείο τους».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Χθες κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Οι διαδικασίες αυτές γίνονται πάρα πολύ γρήγορα. Καλύφθηκαν όλα τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας και τα σχολεία λειτουργούν χωρίς χαμένες ώρες. Ο κ. Ιωσηφίδης είπε ότι «φέτος όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές είχαν τελειώσει στις 14 Αυγούστου. Η πρώτη φάση διορισμού των αναπληρωτών έγινε 26 Αυγούστου και στη 1 Σεπτεμβρίου ήμασταν έτοιμοι όλοι οι εκπαιδευτικοί, ήξεραν σε ποιο σχολείο θα πάνε. Παρουσιάστηκαν στο σχολείο και ανέλαβαν τα τμήματα. Παρ’ όλα αυτά, όμως, όταν έχεις προσωπικό 1200 άτομα, υπάρχουν ανάγκες. Προκύπτουν καινούργια κενά και με τη δεύτερη φάση πρόσληψης θα καλυφθούν. Μέχρι την Τετάρτη θα τοποθετηθούν στα σχολεία τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast