Κλειστοί σήμερα οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας μέχρι τις 12 το μεσημέρι, συνεχίζεται η παρέμβαση στο Παληό

Στάση εργασίας σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας οπόταν και δεν θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι όπως το επιβεβαίωσε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη.

Στις δηλώσεις αναλυτικά η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «για την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στάση εργασίας από τις 7 πμ μέχρι τις 12 μμ. Προβλέπεται όπως με έχει ενημερώσει το Σώμα των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς να έχουν μια καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας, οπότε κατ΄ επέκταση οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν ενημερώσει ήδη τους γονείς ότι θα είναι κλειστοί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και θα ανοίξουν μετά το πέρας της στάσης εργασίας. Ο λόγος είναι οι προαναγγελίες του υπουργείου Παιδείας για διετή υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία από το σχολικό έτος 2018-19, με αποτέλεσμα να αίρεται από εκείνη τη χρονική στιγμή η δυνατότητα επιλογής των γονέων για να πάνε τα παιδιά τους προνηπιακής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς ή στα Νηπιαγωγεία. Το αίτημα των εργαζομένων είναι να συνεχίσει να υπάρχει το καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή και οι γονείς βάζοντας κάτω τα οικογενειακά τους ζητήματα να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε τα παιδιά τους να φοιτήσουν στους Παιδικούς Σταθμούς είτε να φοιτήσουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία».

ΤΟΙΧΙΟ ΣΤΟ ΠΑΛΗΟ

Σχετικά με τις εργασίες που εκτελούνται για την αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης στο Παληό στη θέση Γλάστρες, η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, αυτή τη στιγμή καλουπώνεται ο τοίχος αντιστήριξης που είναι το σημαντικότερο και το επείγον της υπόθεσης, έτσι ώστε μετά να διανοιχτεί ο δρόμος, το οδόστρωμα από πάνω, να μπαζωθεί και να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να τον δώσουμε σε ασφαλή λειτουργία. Χρησιμοποιώντας την ειδικότητά μου ως μηχανικός δεν θα τολμούσα ποτέ να βάλω ένα χρονικό όριο στην κατασκευή ενός τεχνικού έργου, διότι ανοίγοντας το δρόμο δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε από κάτω. Εκείνο το οποίο μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα είναι ότι όλες οι εργασίες γίνονται ακριβώς όπως πρέπει να γίνουν και τη χρονική στιγμή που πρέπει να γίνουν. Τα τοιχία αντιστήριξης και οι αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων αυτού του βεληνεκούς και με αυτήν την κυκλοφορία δεν είναι ένα κιλό τυρί που ζήτησα από τον μπακάλη και το πήρα. Είναι κατασκευές που χρειάζονται πολύ προσεκτική μελέτη, στην προκειμένη περίπτωση στατική μελέτη και στατική επάρκεια που χρειαζόμαστε για το τοιχίο, κι από κει και πέρα προχωράμε. Γνωρίζω και προσωπικά πολύ καλά γιατί είμαι και κάτοικος στο Παληό, ότι υπάρχει μια ταλαιπωρία, ωστόσο υπάρχει μια πολύ καλή οδοσήμανση που παραπέμπει τα οχήματα να κυκλοφορήσουν από την παράκαμψη που έχει δοθεί και θα πρέπει βέβαια να είμαστε και λίγο προσεκτικοί ως οδηγοί γιατί τι να πω για τα φορτηγά τα οποία παρανόμως περνούνε. Όχι μόνο λόγω του προβλήματος, παρανόμως περνούνε από την εποχή που έχει δοθεί στην κυκλοφορία η εθνική οδός. Πριν λίγες μέρες είχαμε ένα σπάσιμο αγωγού ύδρευσης ακριβώς στο σημείο της παράκαμψης. Βέβαια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, αλλά για να αποκατασταθεί κατεβάσαμε όλη την Τροχαία και το μισό εξοπλισμό της ΔΕΥΑΚ για να κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί δούλευαν οι άνθρωποι και από δίπλα περνούσαν τα αυτοκίνητα οριακά. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση, λίγο υπομονή για να μπορέσει να γίνει ένα σωστό και ασφαλές έργο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση