Κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία στο δημοτικό διαμέρισμα Φιλίππων

Με εντολή του Δήμου Καβάλας κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία στον πρώην Δήμο Φιλίππων όπως το ανακοίνωσε το πρωί ο Αντιδήμαρχος παιδείας και Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην τελευταία χιονόπτωση και τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν.

Ο κ. Φιλόσογλου ξεκίνησε λέγοντας ότι «στους Φιλίππους ο παγετός στα σχολεία τελικά δεν υποχώρησε, απ’ ό,τι με ενημέρωσαν από τις 7 το πρωί και ως εκ τούτου εκτός των παιδικών σταθμών είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα (σ.σ. χθες). Έχουν ενημερωθεί και η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όλοι οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κακοκαιρία της Τετάρτης λέγοντας ότι «όταν επικρατούν τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα έστω και για λίγη ώρα και ταλαιπωρείται ο δημότης, ο πολίτης κλπ, η άποψη η δική μου είναι ότι προφανώς πάντα υπάρχει μία συνευθύνη όλων των αρμοδίων φορέων. Προφανώς υπάρχει και μία συνευθύνη των δημοτών. Για παράδειγμα, στην οδό  7ης Μεραρχίας ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε το μποτιλιάρισμα ήταν διότι τρία αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Κατέβηκαν οδηγοί που είχαν χιονολάστιχα ή αλυσίδες και μάλωναν με τους οδηγούς που δεν είχαν. Άρα, λοιπόν, υπάρχει και μία συνευθύνη των δημοτών. Όσοι, πάντως, εμπλέκονται με την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου, όταν προκύπτει πρόβλημα και ταλαιπωρία για τους δημότες, προφανώς και υπάρχει ένα μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα πήγαν καλά. Ούτε, βέβαια, θα τα ρίξουμε στους δημότες».

ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ

Για τις δηλώσεις του προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας, κ. Σταύρου Κυβράκη, στην εφημερίδα μας, που λέει ότι «δεν τα πήγαμε καλά», δήλωσε ότι «ναι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, θέλω να είμαι ειλικρινής». Πρόσθεσε επίσης «ας σταθούμε σε κάτι θετικό. Δεν υπήρχε ούτε ένα τροχαίο ατύχημα έστω και με υλικές ζημιές, ούτε ένας τραυματισμός και δεν διακινδύνευσε κανείς ασθενείς ώστε να μην φτάσει στο Νοσοκομείο για λόγους υγείας. Από ‘κει και πέρα, προφανώς υπήρχε μία ταλαιπωρία. Είπαμε, όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης. Δεν θα πούμε ότι δεν φταίμε για την ταλαιπωρία».

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Για το θέμα της ΔΕΗ και τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν χθες κατά κόρον  είπε ότι «πάλι με πληροφορούν ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος. Έχουμε μιλήσει με την κα δήμαρχο για το θέμα. Θα κάνουμε τις ενέργειες στο μέτρο του δυνατού, διότι επικρατεί παγετός, ξέρουμε ότι δεν λειτουργεί η θέρμανση όταν υπάρχει διακοπή. Δεν λειτουργεί γενικά τίποτα. Καταστρέφονται, ενδεχομένως, ηλεκτρικές συσκευές. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για το ίδιο θέμα ότι «μίλησα  με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ  κ. Τακίδη και μου είπε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί πάρα πολύ σύντομα μέσα σε μισή με μία ώρα (σ.σ. χθες). Το θέμα είναι, όμως, ότι δεχόμαστε παράπονα από το 2ο Λύκειο, το 7ο Γυμνάσιο και  το 19ο Δημοτικό λόγω παύσης της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης καθώς  επικρατεί κρύο αυτήν τη στιγμή και ανησυχούν οι άνθρωποι τι θα κάνουν με τα παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *