Κινητοποιήσεις από το ΕΚΑΒ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας δηλώνει:

«Οι ήρωες του χτες, οι επαίτες του σήμερα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές , αυτή τη φορά με άλλους σκηνοθέτες. Τους εργαζόμενους που πριν 2 μήνες τους ανέφεραν ως ήρωες της πρώτης γραμμής εναντίον της πανδημίας του COVID, σήμερα τους αντιμετωπίζουν ως μηδενικά.

 Παρά τις υποσχέσεις των προηγούμενων ημερών και την (φαινομενική) κυβερνητική βούληση  για επίλυση χρόνιων προβλημάτων, δυστυχώς  είμαστε πάλι στο μηδέν.

Εμπλοκή του ΕΚΑΒ σε υποχρεώσεις των νοσοκομείων ,(εξιτήρια – επανεξετάσεις ) παρότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας παροτρύνει τα νοσοκομεία να προσλάβουν προσωπικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους , με αποτέλεσμα την μη σωστή κάλυψη του επείγοντος περιστατικού .

Μηδενική ενίσχυση με προσωπικό  τα τελευταία χρόνια, παρά την αύξηση των περιστατικών και την πανδημία του COVID.

Μη καταβολή έως και σήμερα της δαπάνης στολής, παρά την ψήφιση σχετικού νόμου.

Μη σύσταση νέου οργανισμού ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ. 

Μη ένταξη των διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρου στα βαριά και  ανθυγιεινά επαγγέλματα, είναι μερικά από τα χρόνια προβλήματα που θα έπρεπε εχθές να είχαν λυθεί. Σταθεροί στις απόψεις μας για δωρεάν δημόσια υγειά και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ,  μη έχοντας άλλο δρόμο και αφού πρώτα κάναμε ότι ήταν δυνατό για να μην φτάσουμε ως εδώ, ξεκινάμε κινητοποιήσεις με σκοπό την οριστική λύση των παραπάνω προβλημάτων.

 Δηλώνουμε ότι από 29/06/20 θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠΕΚΑΒ), με την μορφή της αποχής από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια επανεξετάσεις ) των νοσοκομείων. Ενημερώνουμε παράλληλα, ότι    καθ΄ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης,  όλη η ημερήσια  δύναμη των ασθενοφόρων θα επιχειρεί για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast