«Κινηθήκαμε έγκαιρα και θα πάρουμε το παλιό Ειρηνοδικείο» δηλώνει ο δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Το Παλιό Ειρηνοδικείο στην Χρυσούπολη πρόκειται να παραχωρηθεί στον Δήμο Νέστου ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Παιδική Βιβλιοθήκη.  Ο δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το όπλο γεγονός.

Όπως τόνισε αρχικά «Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο το όλο γεγονός. Βέβαια από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Νέστου εμείς θέσαμε ως στόχο να αξιοποιηθεί το εν λόγω κτήριο. Έτσι ξεκινήσαμε άμεσα τη διεκδίκηση η οποία βέβαια πέρασε από 40 κύματα… Μια απευθυνόμασταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μια στην ΕΤΑΔ, στο υπουργείο Οικονομικών, στα Δημόσια Κτήματα, μια εδώ μια εκεί, αλλά τελικά τα καταφέραμε και πετύχαμε να μας γίνει η παραχώρηση για ένα κτήριο το οποίο αν και πρόσφατα ανακαινίσθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού δεν είχε φροντίσει κανείς για την τύχη του. Μένει εγκαταλελειμμένο και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθεί μια και θέλουμε μια βιβλιοθήκη για το Δήμο μας, αφού μας λείπει μια τέτοια δομή.  Θα είναι πολύ σημαντική παρέμβαση».

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Έτσι τώρα θέλω σε συνέχεια της επικοινωνίας μας με τον πρώην υπουργό κ. Αλεξιάδη και με τους βουλευτές μας, ξέρω ότι υπάρχει εισήγηση στη Βουλή και απόφαση σχετική βάση της οποίας παραχωρούνται 4 πρώην Ειρηνοδικεία και ένα εξ αυτών είναι το δικό μας. Και όλα αυτά επειδή πολύ απλά τρέξαμε πολύ έγκαιρα με όλα τα έγγραφα που μας ζητήθηκαν. Μάλιστα ο ίδιος είδα την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου και της εξήγησα πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε αυτό το κτήριο που είναι άδικο να μένει έτσι.

Όσο για το οικόπεδο είχε δοθεί το 1973 από το τότε Δήμο Χρυσούπολης   με σκοπό να κτισθεί εκεί το Ειρηνοδικείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση