Κινήσεις του πρώην βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη για να ανακουφιστούν οι καλλιεργητές που επλήγησαν οι σοδειές τους

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκληθεί σε αγροτικές καλλιέργειες στον Νέστο λόγω των χαλαζοπτώσεων. Ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είχε επαφές με τον ΕΛΓΑ.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «το απόγευμα της Δευτέρας επισκέφθηκα τις περιοχές του Νέστου, Πηγές, Αγίασμα και Χρυσούπολη, που έχουν πληγεί από τη χαλαζόπτωση. Αυτή δημιούργησε σοβαρά προβλήματα που την άλλη μέρα επισκέφθηκα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ. Ήρθα σε επαφή με τους αγρότες, φωτογράφισα και βιντεοσκόπησα τις καταστροφές κι έστειλα το υλικό στην Αθήνα για να δουν την καταστροφή. Χρειάζονται βοήθεια οι άνθρωποι γιατί τα προβλήματα είναι σοβαρά και δημιουργήθηκαν πάνω στην παραγωγή. Άρχισαν και μάζευαν βερίκοκα, επίσης θα υπάρξει μείωση παραγωγής στα καλαμπόκια και τα ακτινίδια επίσης θα έχουν προβλήματα μέχρι και στα φυντάνια που θα βγάλουν καρπούς για του χρόνου. Θα πρέπει αυτά να σκεφτούν στον ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν και τώρα και την επόμενη χρονιά».

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Επίσης, σημειώθηκαν καταστροφές από τις πλημμύρες. Αν και εξασφάλισα  το 1,5 εκ ευρώ για τα Τενάγη Φιλίππων, πιστεύω ότι δεν έγινε και πολύ καλή δουλειά. Προσπάθησαν οι άνθρωποι, έχουν καλυτερέψει τα πράγματα από ό,τι ήταν παλιά αλλά εκεί που φύτεψαν τη σόγια τα φυτά ήταν μικρά και καταστράφηκαν. Υπάρχει κι εκεί σοβαρό πρόβλημα.

Έχουμε γενικά σοβαρά προβλήματα. Στο Νέστο, έχουμε και την ακαρπία των ακτινιδίων από πέρυσι λόγω των πλημμυρών και δεν δίνει κανένας σημασία. Δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις. Έχουμε ακαρπία στα αμύγδαλα του Παγγαίου και περιμένουμε μία απόφαση του υπουργείου για ένα πρόγραμμα για τις καταστροφές των σταφυλιών του Παγγαίου στα οποία αναπτύχθηκαν πολλές αρρώστιες και είχαμε καταστροφή της παραγωγής γύρω στο 90-95%. Και περιμένουμε να ενταχθούν στο πρόγραμμα για να αποζημιωθούν καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση. Αλλού έχουν δώσει αποζημιώσεις, αλλά στην Καβάλα ακόμη περιμένουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *