Κατ’ οίκον η διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Πέμπτη 9 Απριλίου

Την Πέμπτη 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί κατ’ οίκον η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ.        Λεωνίδας Παππάς σημείωσε ότι πρόκειται για 150 δικαιούχους, οι οποίοι γνωρίζουν την νέα διαδικασία λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Πέμπτη 9 Απριλίου θα γίνει η διανομή των τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου που σχεδιάζαμε για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η διαφορά αυτήν τη φορά είναι ότι λόγω των καταστάσεων και για να αποφύγουμε το συνωστισμό η διανομή θα γίνει κατ’ οίκον. Έχουμε οργανώσει ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών και υπαλλήλων το οποίο το πρωί της Πέμπτης, αφού παραλάβουμε, από τους προμηθευτές και τα νωπά προϊόντα, θα αρχίσει να τα διανέμει στα σπίτια. Έχουν ειδοποιηθεί οι δικαιούχοι με γραπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα. Υπάρχουν συνεργεία με οδηγούς και συνοδηγούς που θα αναλάβουν ανά γειτονιές τη διανομή των αγαθών. Έχουμε χαρτογραφήσει όλες τις περιπτώσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή».

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Συνέχισε λέγοντας ότι «μιλάμε για περίπου 150 δικαιούχους. Μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισοδημάτων του προηγούμενου έτους, περίπου το φθινόπωρο, θα ζητήσουμε επικαιροποίηση των εισοδηματικών στοιχείων των δικαιούχων και πιθανότητα να επιχειρήσουμε και μια διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων και κριτηρίων για να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Η διανομή κατ’ οίκον είναι ένα τολμηρό και δύσκολο εγχείρημα. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους υπαλλήλους και τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Είναι παράλληλα μια πρώτη απόπειρα ενόψει της διανομής τροφίμων του επισιτιστικού προγράμματος που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά 6πλάσιο αριθμό δικαιούχων.

Τον προηγούμενο μήνα κάναμε διανομή προϊόντων μακράς διαρκείας και τώρα θα μοιράσουμε νωπά προϊόντα, κρέατα, αλλαντικά, τυριά, τσουρέκια. Επίσης, σε συνεννόηση με τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, θα μοιράσουμε οπωρολαχανικά. Μας δώρισαν μεγάλες ποσότητες για να τα διανείμουμε μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα. Ο σχετικός διαγωνισμός δεν προέβλεπε προμήθεια οπωρολαχανικών και οι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας βοήθησαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *