Κατόπιν εντολής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτούνται οι Διοικητές των Νοσοκομείων, σύμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ

Κατόπιν εντολής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτούνται οι Διοικητές των Νοσοκομείων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων. Η πρόεδρος του Σωματείου κ. Κατερίνα Πετράκη αυτό το έχει πληροφορηθεί από την ΠΟΕΔΗΝ. Για το θέμα δήλωσε ότι «είχαμε αυτήν την πληροφορία στην ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχει κάποια εντολή εσωκομματική στους διοικητές των νοσοκομείων να μην παραιτηθούν. Τελικά επιβεβαιωθήκαμε. Ένα mail που έφυγε στις 11 Ιουλίου και υπογράφουν με την ιδιότητα του βουλευτή ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης, που δίνει την κατεύθυνση να μην παραιτηθούν από τη θέση τους. Το λόγο δεν τον ξέρω. Υποτίθεται ότι προέκυψαν οι τοποθετήσεις τους μέσα από διαγωνισμό. Βέβαια, όταν στην Καβάλα γνωρίζαμε πριν καν ξεκινήσει ο διαγωνισμός ποιος θα είναι ο διοικητής, καταλαβαίνετε τι είδους διαγωνισμός ήταν και πώς έγινε η επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, τονίζαμε όλοι μας για τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι έλειπε το ήθος. Και το πολιτικό και το ανθρώπινο. Αυτή είναι μια επιβεβαίωση ακόμη. Όταν ασκείς πολιτική και δη κομματική, δεν μπορείς να υπηρετείς πολιτικές που είναι διαφορετικές από τις δικές σου. Και πριν, το ίδιο λέγαμε. Σ’ αυτήν την περίπτωση, οφείλεις να παραιτηθείς στοιχειωδώς».

ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για το τι θα γίνει αν δεν παραιτηθεί ο κ. Καρασαββόγλου, είπε ότι «δεν γνωρίζω ακριβώς πώς θα γίνε η διαδικασία. Άποψή μου είναι ότι κάποια στιγμή θα παραιτηθεί. Τώρα, τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει δεν το καταλαβαίνω. Και οι απαντήσεις που έδωσε σχετικά με τα προβλήματα που αφήνει πίσω του, στην ουσία τα παραδέχθηκε. Ασχολείται με τις εκλογές του Σωματείου, για άλλη μία φορά. Διότι αυτός ήταν ο σκοπός εξαρχής, η κατεύθυνση της κεντρικής εξουσίας του υπουργείου ήταν ακριβώς αυτός: ασχοληθείτε με τις εκλογές των Σωματείων. Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα. Και γι’ αυτά που λένε ότι συνδιοικούμε, αυτά είναι φαιδρότητες. Και σε κάθε περίπτωση ευτυχώς που δεν μας επέτρεψε ο κ. διοικητής να συνδιοικήσουμε διότι όσοι συνδιοίκησαν είναι σήμερα υπόδικοι».

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο αυτήν τη στιγμή, είπε ότι «υπάρχει κάθε καλοκαίρι υπερδιπλάσια κίνηση, λόγω του τουρισμού. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσέλευση. Η κατάσταση είναι όπως την περιγράψαμε στο Δελτίο Τύπου. Το τμήμα Επειγόντων χωρίς γιατρούς, παρανόμως μετακίνησε ο διοικητής στις χειρουργικές κλινικές τις οποίες με δικές του παραλείψεις τις άφησε χωρίς γιατρούς. Οι γιατροί οι οποίοι πέτυχαν στην Προκήρυξη άλλων Νοσοκομείων –επίσης το γνωρίζαμε, τουλάχιστον από πέρυσι- άρα έπρεπε να λάβει μέτρα. Δεν γίνεται δύο από τις καλύτερες κλινικές της περιφέρειας να μένουν χωρίς γιατρούς. Στις υπόλοιπες κλινικές τα ίδια, οι τραυματιοφορείς το ίδιο, υπάρχει έλλειψη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *