Κατεδαφίστηκε και η δεύτερη κερκίδα στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Μετά από μία μακρά διακοπή εργασιών λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξεκίνησε και πάλι το πρωί του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου  το έργο της μίνι-ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας με το σημείο να μεταμορφώνεται και πάλι σε εργοτάξιο.

Τα συνεργεία του αναδόχου εργολάβου έπιασαν δουλειά  κατεδαφίζοντας  και τη δεύτερη κερκίδα  προς την οδό Ίωνος Δραγούμη  καθώς και τον παρακείμενο φωτισμό. Στο συγκεκριμένο σημείο πρόκειται, σύμφωνα με τη μελέτη, να τοποθετηθούν τσιμεντένια παγκάκια με ξύλινα «καθίσματα» καθώς και καινούριος φωτισμός αλλά και φύτευση πρασίνου.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης του έργου, οι εργασίες πρόκειται να συνεχιστούν «χαμηλότερα». Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα σιντριβάνια πρόκειται επίσης να «ξηλωθούν»  παρά τις αρχικές δηλώσεις περί του αντιθέτου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό το τι πρόκειται να πάρει  στη θέση τους.

Η σύμβαση για το έργο της μίνι-ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας προϋπολογισμού 235.000 ευρώ υπεγράφη τον Μάιο του 2019, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, από την τ. Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, προκαλώντας τότε τις αντιδράσεις σύσσωμης της Αντιπολίτευσης. Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπονταν ότι θα γίνει σε έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά, τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν καταθέσει -και μάλιστα, παρουσιάζοντας φωτορεαλιστικές μακέτες- τις δικές τους προτάσεις για το πώς θα πρέπει να μοιάζει η Κεντρική Πλατεία της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *