«Καταστροφική η έλευση των διοδίων, πλήγμα για την πόλη μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος

Στο σημερινό συλλαλητήριο για τα διόδια θα συμμετέχει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της κ. Νίκος Ίμβρος.

Όπως τόνισε αρχικά «Εμείς λόγω της διπλής ιδιότητας που έχουμε και από πλευράς αστυνομικών και Τροχαίας οπότε γνωρίζουμε καλά το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας αλλά και από θέμα της παρουσίας μας ως πολίτες απλά σε αυτή την πόλη στην οποία κινούμαστε και δραστηριοποιούμαστε, ξέρουμε πολύ καλά ότι η έλευση των διοδίων θα δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα και θα επιφέρουν επιπλέον προβλήματα στο ήδη βεβαρυμμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας.

 

Ας θυμηθούμε πως ήταν η πόλη μας όταν δεν υπήρχε η Εγνατία Οδός και ας θυμηθούμε τι κυκλοφοριακό πρόβλημα υπήρχε όταν περνούσαν όλα τα οχήματα μέσα στην πόλη μας. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν περάσουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα μέσα στην πόλη ξανά και ποια θα είναι η επιβάρυνση…  Εδώ ένα μεγάλο όχημα να θέλει να πάει στο λιμάνι και μπλοκάρει όλη η πόλη. Είναι εύκολο να καταλάβουμε τι θα συμβεί αν έρθουν πολλά μεγάλα οχήματα.

Από την άλλη καθημερινά το πρωί που πάει ο κόσμος στις δουλειές, το μεσημέρι, στην Ερυθρού Σταυρού  για έξοδο προς Καλαμίτσα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Και αυτό δεν είναι επειδή δεν υπάρχει τροχαία ή Δημοτική Αστυνομία.

Το θέμα είναι ότι ο δρόμος είναι ένας, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, η πόλη μας έτσι και αλλιώς είναι δύσκολη οπότε φανταστείτε νταλίκες ή άλλα αυτοκίνητα που θέλουν να ξεφύγουν τα διόδια, να μπαίνουν μέσα στην πόλη μας. Φαντασθείτε τι θα γίνεται το Σάββατο ημέρα λαϊκής, τι θα γίνεται καθημερινά στην Κουντουριώτου, στο πλακόστρωτο ή στην Ερυθρού Σταυρού».

ΤΗΝ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΛΑ…

Πρόσθεσε δε πως «Αυτή την εικόνα την έχουμε ζήσει καλά. Έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες μετά από κυκλοφοριακές μελέτες μια και ο ειδικός  κόσμος ξέρει καλά  τι συμβαίνει στην πόλη μας. Έτσι μελέτησαν και αποφάσισαν για πεζοδρομήσεις, για μονοδρομήσεις και άλλα τινά.  Και όλα αυτά τότε έγιναν με δεδομένο ότι υπήρχε η Εγνατία Οδός  οπότε όλοι εκτιμούσαν ότι θα τους ήταν δυνατό να φεύγουν τα οχήματα από την πόλη και να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση. Έτσι ρυθμίσθηκε η κυκλοφορία εντός της πόλης, με αυτά τα δεδομένα.

Τώρα όλα αυτά ανατρέπονται και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν αυτοί όλοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Πρέπει να καταλάβουν καλά ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούν έτσι απλά να μας φέρουν επιπλέον βάρος εντός της πόλης.

Να θυμίσω τι συμβαίνει ιδίως τις καλοκαιρινές ημέρες που αυξάνεται ο τουρισμός. Φαντασθείτε τελικά τι μας περιμένει».

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Στο ερώτημα αν η απαγόρευση μπορεί να φέρει λύσεις σχολιάζει ότι «Από το 2012 που είμαι Πρόεδρος μιλάω για την τεράστια έλλειψη προσωπικού που εμείς επικεντρώναμε κυρίως στην επαρχία και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν λοιπόν όλο αυτό συμβεί τώρα, με την έλευση των διοδίων φαντασθείτε τι μας περιμένει. Και η Τροχαία που ήδη έχει ελλείψεις και παρόλα αυτά προσπαθεί σε περιπολίες, τότε τι θα προλάβει να κάνει.

Και όταν οι ίδιοι οι κυβερνώντες και οι σημερινοί και οι προηγούμενοι μιλούν για ελλείψεις στην αστυνομία της Καβάλας, γιατί οι ίδιοι δεν αλλάζουν το οργανόγραμμα της δικής μας υπηρεσίας.

Έχω κουραστεί να το δηλώνω σε όλους τους τόνους. Όλοι ξέρουν ότι είμαστε ο νομός με το λιγότερο προσωπικό σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ μάλιστα. Ακόμη και η Δράμα έχει πολλαπλάσια αστυνομική δύναμη από την Καβάλα και μπράβο σε αυτούς που πάλεψαν για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

Άραγε όμως υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι η Δράμα έχει μεγαλύτερη ανάγκη και μεγαλύτερο πρόβλημα αστυνόμευσης από την Καβάλα; Αν σκεφτούμε όμως την πραγματικότητα που είναι σκληρή μια και έχουμε μια μεγάλη πόλη με τον τουρισμό μας να αυξάνεται, να έχουμε ένα μεγάλο λιμάνι, ένα αεροδρόμιο καταλαβαίνουμε τις ανάγκες.

Καταργήθηκαν 80 οργανικές θέσεις και αυτή την στιγμή φαινόμαστε πλήρεις στα χαρτιά. Εμείς απλά ζητάμε ενίσχυση και δεν μιλάμε μόνο για τη ΔΙΑΣ που μπορεί να φαίνεται και να δίδει την εικόνα στον κόσμο ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Μιλάμε για όλες τις άλλες δομές και τις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται στον τομέα της αστυνόμευσης. Η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη.

Για αυτό και καλούμε τον κόσμο να πάρει μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο…  Πολλοί αστυνομικοί θ α βρίσκονται εξάλλου στην πορεία αλλά θα είμαστε αρκετοί. Οργανωμένα θα πάμε μέσω της Ομόνοιας στην Κεντρική Πλατεία και θεωρούμε αυτονόητο το ίδιο να πράξουν και οι συμπολίτες μας.

Θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι καβαλιώτες να είναι εκεί. Οι συνέπειες θα είναι μοιραίες αν κάτι δεν γίνει και φτιαχτούν τα διόδια. Οι παλιοί τροχονόμοι που έζησαν την κυκλοφορία της πόλης χωρίς την Εγνατία ξέρουν καλά τι θα σημάνει η επαναφορά της κυκλοφορίας μέσα στην πόλη μας. Και πως θα αντέξει ο δρόμος μας, το πλακόστρωτο στην Ερυθρού Σταυρού μια τόσο μεγάλη κυκλοφορία;

Το πλακόστρωτο σε άλλες χώρες είναι απλά δρόμος για περίπατο. Σε εμάς είναι η κεντρική οδός και αν περάσουν τα βαρέα οχήματα από εκεί, κανείς δεν μπορεί να απορρίψει το ενδεχόμενο να γίνει μια νέα καθίζηση εκεί, η οποία θα κλείσει το δρόμο όπως είχε έτσι και αλλιώς συμβεί».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *