Κατά 40% μειώθηκε η επισκεψημότητα στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω του κορωνοϊού

Συνεχίζονται τα προληπτικά μέτρα στο Νοσοκομείο Καβάλας  για τον κορωνοϊό με μεγάλη αυστηρότητα και περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων σε αυτό. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως τα μέτρα αποδίδουν  και ευχαρίστησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και τους υπόλοιπους εργαζομένους για την συνολική προσπάθεια που γίνεται.

Ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε αρχικά ότι «Είναι γεγονός πως η προσοχή μας πρέπει να είναι μεγάλη. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι καλό είναι να μην επισκέπτεται το νοσοκομείο».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης επανέλαβε και χθες τις γνωστές δηλώσεις του, το μήνυμα του προς τους πολίτες της πόλης και του νόμου, με την ευκαιρία των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Σύμφωνα και με τις εντολές που υπάρχουν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από το Υπουργείο Υγείας, ο κόσμος  πρέπει να τηρήσει αυτές τις εντολές. Περιττεύει επομένως να επισκέπτονται το νοσοκομείο χωρίς λόγο οι πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας επέμενε ο ίδιος ότι λιγότερες επισκέψεις από συγγενείς και φίλους ασθενών επιβάλλεται να υπάρχουν για το διάστημα που διανύουμε.

Ο κ. Κλειτσιώτης θυμίζει ότι εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί η μπάρα στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου όπου πλέον όλοι ελέγχονται. «Και η μπάρα στο νοσοκομείο λειτουργεί και ο καθένας που μπαίνει ερωτάται.

Το νοσοκομείο έχει μόνο δύο εισόδους-εξόδους προκειμένου και σε αυτήν την φάση (στην είσοδο στα κτίρια του κόσμου) να γίνεται έλεγχος, όπως  σχολίασε.

ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΝ

Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου οι πολίτες πρέπει να ακούσουν αυτές τις οδηγίες καθώς πολλές φορές το Νοσοκομείο δια του προσωπικού του βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διώχνει τον κόσμο που χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος προσπαθεί να βρεθεί εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αυτό γίνεται επίσης σε επισκέπτες που δεν τηρούν το ωράριο του επισκεπτηρίου. «Ας μιλούν τηλεφωνικά με τους δικούς τους και είναι παράκληση μου οι επισκέψεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες. Αυτές είναι οι οδηγίες, αυτές τηρούμε. Οι συζητήσεις και οι συγκεντρώσεις που κάνουμε σε καθημερινή βάση με τους γιατρούς μου είναι προς την κατεύθυνση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες οι επισκέψεις για να μην έχουμε την μεταδοτικότητα η οποία δυστυχώς σε άλλα κράτη και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει γίνει».

ΜΕΙΣΩ 40%

Ο διοικητής τόνισε ότι στα επείγοντα περιστατικά και βάσει των στατιστικών που υπάρχουν οι επισκέψεις μειώθηκαν γύρω στο 40%. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Ενώ πριν από την ακοή του ερχομού του ιού είχαμε τόσο μεγάλες επισκέψεις και τώρα μειώθηκαν, είναι ένα γεγονός που πρέπει να δει και το υπουργείο Υγείας. Γιατί ο κόσμος δεν έρχεται; Δεν αρρωσταίνει; Μήπως με το παραμικρό ερχόταν στο Νοσοκομείο που ήταν δευτεροβάθμια υγεία;  Πιστεύω ότι πρέπει να ελέγχουμε το ποιοι μπαίνουν στο νοσοκομείο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Θα το δω με το Δ.Σ. του Νοσοκομείου μήπως τελικά να έχουμε την μπάρα μόνιμα και τα επισκεπτήρια να είναι όσο το δυνατό πιο λίγα» πρόσθεσε.

ΑΜΕΣΑ Η ΕΞΕΤΑΣΗ

Ο κ. Κλειτσιώτης επαναλαμβάνει ότι οποιοσδήποτε πολίτης του νομού  ανησυχεί ότι έχει προβλήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να απευθυνθεί στο πενταψήφιο νούμερο του Εθνικού οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). «Ο ΕΟΔΥ έχει ένα άριστο προσωπικό και μπορεί να δώσει οδηγίες. Αν χρειασθεί να νοσηλευθούν αυτό θα το κρίνει ο ΕΟΔΥ και ο γιατρός που θα τους επισκεφθεί στο σπίτι θα τους πει αν πρέπει να νοσηλευθούν. Πρώτα ακούμε τους ειδικούς και μετά στο νοσοκομείο. Όλοι όσοι μικροενοχλήσεις δεν μπορεί να δίδουν δείγμα. Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε στείλει δύο ύποπτα κρούσματα που ευτυχώς ήταν αρνητικά.

Πλέον η Ιταλία και οι χώρες της Ασίας είναι οι πλέον ύποπτες. Στην Ιταλία ξέφυγε το πράγμα για αυτό και στην Ελλάδα προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε.. Γι αυτό και παίρνουμε σοβαρά και αυστηρά μέτρα. Γινόμαστε κακοί στο Νοσοκομείο αλλά πρέπει να το τηρήσουμε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *