Κανονικά χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της εκλογής των προέδρων των Νομικών Προσώπων. Έτσι έγινε κανονικά η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και κανονικά έγινε και η εκλογή όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Πεφάνης.

Συγκεκριμένα είπε χθες το πρωί ότι «ουσιαστικά ο λόγος της αναβολής της συνεδρίασης της Δευτέρας ήταν αυτός που ανακοινώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 9 του μήνα. Επειδή υπήρχαν διαφορετικές ερμηνείες του νόμου για το πώς ορίζονται τα 3/5 και αν πρέπει να γίνει ψηφοφορία ή όχι, πήρε την απόφαση ο δήμαρχος να αναβάλει το θέμα. Έγινε η συνάντηση με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων την Παρασκευή και εν αναμονή της απόφασης της ερμηνευτικής εγκυκλίου αναβάλλαμε το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ώστε να έρθει και να λύσει τις απορίες και τα θέματα αυτά. Ήρθε το πρωί της Δευτέρας, δημοσιεύτηκε γύρω στις 9.30πμ, διαπιστώσαμε ότι είναι σύμφωνη και με την εισήγηση που έκανε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας και προχωράμε στον ορισμό των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων.

ΤΑ 3/5

Ο νόμος όριζε από την πρώτη στιγμή ότι πρόεδροι και μέλη μπορεί να είναι είτε πολίτες, είτε αιρετά μέλη. Όσον αφορά τη σύνθεση, βέβαια, όριζε ότι πρέπει να είναι συγκριμένα αιρετά μέλη και συγκεκριμένα πολίτες ή κάποιοι άλλοι σύλλογοι κ.ο.κ. Αυτό που διευκρινίστηκε είναι ότι τα 3/5 του συνόλου τα οποία ορίζει ο δήμαρχος, αν είναι εκ του συνόλου ή είναι των μελών και δεν περιλαμβάνει τους πολίτες. Είναι επί του συνόλου, λοιπόν, του διοικητικού συμβουλίου άρα δεν υπήρχε κανένα θέμα και προχωράμε.

Υπάρχει ερμηνεία και δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση έτσι ώστε να παρθεί μία λάθος απόφαση. Γιατί αν ήταν κάτι διαφορετικό, παίρναμε εμείς την απόφαση να ορίσουμε στο δημοτικό συμβούλιο τα μέλη των Νομικών Προσώπων και ερχόταν διαφορετική ερμηνεία, θα ήταν άκυρη η απόφαση και όλες οι αποφάσεις που τυχόν είχαμε πάρει.

Υπάρχει μόνο μία εκκρεμότητα με τις Σχολικές Επιτροπές και περιμένουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *