Κανονικά εκτελούνται οι χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας

Κανονικά εκτελούνται οι χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτης Φώτου σημείωσε πως δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στο Ογκολογικό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πανελλήνια παρουσιάστηκαν ελλείψεις για κάποια φάρμακα ογκολογικά για τις χημειοθεραπείες. Για την Καβάλα, όμως, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Η πλατίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στις χημειοθεραπείες και στην Καβάλα ευτυχώς, τόσο το Φαρμακείο του Νοσοκομείου, όσο και οι γιατροί οι ογκολόγοι μας, το είχαν υπ’ όψιν τους και δημιουργήθηκε ένα απόθεμα αυτών των φαρμάκων. Οι χημειοθεραπείες στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας συνεχίζονται κανονικά, υπάρχει απόθεμα φαρμάκων και θα συνεχιστούν τουλάχιστον για ένα αρκετό χρονικό διάστημα. Πιστεύω να λυθεί το θέμα και να μην υπάρχει πρόβλημα πουθενά.

Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, της πλατίνης ιδιαίτερα, οπότε δεν υπάρχει και πρόβλημα για την εφαρμογή των χημειοθεραπειών. Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι ήσυχοι και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον.

Η μονάδα δέχεται περίπου 40-50 ασθενείς τη μέρα και υπάρχει μεγάλη αναμονή. Υπάρχουν προβλήματα χώρου, κι ένα σωρό άλλα προβλήματα. Αλλά αυτήν τη στιγμή ως προς την χρήση του Ογκολογικού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γίνονται οι θεραπείες κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *