Κανένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Καβάλας

Τις τελευταίες 5 ημέρες δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού καθώς όλα τα τεστ στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι αρνητικά. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Ντίνο Κλειτσιώτη δεν εφησυχάζουν ενώ τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Χθες το πρωί δήλωσε ότι «τις τελευταίες 5 μέρες δεν έχουμε θετικά κρούσματα στο νοσοκομείο μας. Τα δείγματα που παίρνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει κανένα θετικό. Όσοι επιστρέφουν από άδειες πάνω από 5 μέρες σε όλες τις δομές του νοσοκομείου, Κέντρα Υγείας, παίρνουμε δείγματα. Στα Γηροκομεία επίσης, όπως και στα κέντρα αποκατάστασης. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολλά τα δείγματα κι είναι όλα αρνητικά. Αυτό μας ικανοποιεί, μας κάνει να αισθανόμαστε ότι τα μέτρα που παίρνουμε σαν νοσοκομείο και γενικά οι συμπολίτες μας, αποδίδουν. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Εξακολουθούμε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας σαν νοσοκομείο. Στην είσοδο του νοσοκομείου, στην είσοδο των επειγόντων πάντα γίνεται θερμομέτρηση, παίρνουμε ένα μικρό ιστορικό και μετά μπαίνει ο καθένας μέσα στο χώρο. Ελάχιστοι είναι οι επισκέπτες που μπαίνουν στο νοσοκομείο και γενικά υπάρχει ένα κλίμα το οποίο θέλουμε πάση θυσία να αποτρέψουμε να μπει κάποιο θετικό κρούσμα μέσα στο χώρο του νοσοκομείου. Και μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει. Θέλω να δώσω τα εύσημα σε όλο το προσωπικό που εργάζεται εδώ, ιατρικό, παρα-ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, τους υπάλληλους της security. Αυτούς τους 6 μήνες έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό».

ΤΕΣΤ

Για τα τεστ είπε ότι «κάνουμε μέχρι 64 τεστ την ημέρα. Είναι ένα καλό νούμερο. Στα πρώτα στάδια που λειτούργησε το εργαστήριό μας ξεκινήσαμε με μάξιμουμ 20 τεστ. Το προσωπικό μας έχει αποκτήσει πλέον εμπειρία και φτάσαμε στο σημείο να βγάζουμε 64 αποτελέσματα σε καθημερινή βάση. Είναι ένα καλό νούμερο. Τα αποτελέσματα βγαίνουν κάθε μεσημέρι, κάθε μέρα. Δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος να του πάρουμε δείγμα και να μην έχει το αποτέλεσμά του το αργότερο το μεσημέρι της επομένης. Είμαστε από τα λίγα περιφερειακά νοσοκομεία που έχουμε οργανώσει το εργαστήριο και βγάζουμε αποτελέσματα κάθε μέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *