Καλό το μέτρο των 120 δόσεων αλλά πρέπει να συνδυαστεί και με μείωση της φορολογίας, υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Παναγιώτης Αρσονιάδης

Ευεργετικό χαρακτήρισε το μέτρο των 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι 120 δόσεις είναι μέχρι σήμερα η καλύτερη ρύθμιση η οποία έχει βγει στα χρονικά. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ως επαγγελματία από το 1998. Δημιουργεί μια πολύ μεγάλη ανάσα στους επαγγελματίες και τους δίνει τη δυνατότητα σε συνδυασμό με τις χαμηλές εισφορές που πληρώνουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία να αποπληρώσουν με ευνοϊκούς όρους τα υπόλοιπά τους αφενός και αφετέρου να συνεχίσουν να πληρώνουν και τις τρέχουσες εισφορές.

Πρέπει, όμως, να κάνω μια σημείωση. Κατ’ αρχάς έχουμε ζητήσει πολλές φορές και διαβάσαμε τις προάλλες στον Τύπο ότι έχει αποφασιστεί από την Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να αυξηθούν οι δόσεις στις επιχειρήσεις από τις 36 στις 120. Αυτό ήταν πραγματικά μια αδικία για τα νομικά πρόσωπα. Περιμένουμε να αναρτηθεί στο σύστημα όπου κι εκεί οι επιχειρήσεις ν ευνοηθούν από αυτήν την διαδικασία των δόσεων στις 120. Το ένα είναι αυτό και πρέπει να γίνει γρήγορα και να μην περιμένουμε τις ημερομηνίες των εκλογών και να παίζουμε πολιτικά μ’ αυτά τα θέματα».

ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να έχουμε πολύ σοβαρά θέματα σε ό,τι αφορά το επιχειρείν, να έχουμε πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις, θέματα γραφειοκρατικά στην έκδοση οικοδομικών αδειών για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στη συζήτηση και το κομμάτι των οικοδομικών εργασιών που είναι πολλοί γύρω από αυτό, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, επιπλο-ξυλουργοί κ.ο.κ. και τελικά να γίνουν τα λόγια των πολιτικών μας πράξη για μείωση ασφαλιστικών εισφορών και μείωση φορολογίας. Να μην ξεχνάμε ότι από το εισόδημα των επαγγελματιών περισσότερο του 80% πηγαίνει σε φόρους και εισφορές. Αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όχι 120, αλλά 240 να γίνουν οι δόσεις, πάλι αν οι επαγγελματίες δεν είχαν εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειές τους δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις ρυθμίσεις αυτές. Οπότε τι κάναμε; Για ακόμη μία φορά, μια τρύπα στο νερό. Πηγαίνουμε, ανακοινώνουμε ρυθμίσεις, ακόμη πιο ευνοϊκές από τις προηγούμενες, για να τις γράψουμε στο βιογραφικό μας και να πουν αύριο οι πολιτικοί ότι εγώ έφερα τις 90, τις 100, τις 120 δόσεις. Δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Και είχα πει στον βουλευτή τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, επιτέλους όταν φεύγετε από εδώ, συμφωνείτε μαζί μας ότι πρέπει να ακούτε την αγορά και πηγαίνετε εκεί στα έδρανα της βουλής και κάτι σας τσιμπάει και κάνετε του κεφαλιού σας. Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν συμπεριφέρεστε όπως προεκλογικά έτσι και μετεκλογικά. Κι αν θέλετε ρίξτε και το μπαλάκι των ευθυνών σε μας, τελικά. Πείτε, εσείς δεν το είπατε; Εφαρμόσαμε ό,τι είπατε εσείς, οι φορείς σας. Θα πρέπει να θυμούνται, όμως, ό,τι αναφέρουμε για τις ρυθμίσεις, δεν το κάνουμε όπως οι πολιτικοί μας με μία φωτοβολίδα. Το αναφέρουμε αφού έχει στοιχειοθετηθεί μία επίσημη μελέτη, έχει διαμορφωθεί μέσα από τη στατιστική την οποία επιβάλει αυτή η μελέτη και έχει συνοψιστεί πάνω σε μία πρόταση η οποία δεν δίνει ρύθμιση, αλλά τη λύση στο πρόβλημα. Αυτή είναι η μοναδικότητα των προτάσεων μας. Δεν προτείνουμε ρυθμίσεις, προτείνουμε λύσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *