Καλλιτεχνικά εργαστήρια από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων συνεχίζει να πραγματοποιεί και φέτος καλλιτεχνικά εργαστήρια. Είναι μία πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015 και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία όλο τον επόμενο χρόνο. Με όρεξη και περίσσιο μεράκι, ξεκινήσαμε και φέτος την προσπάθεια που οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν με θέρμη.  Έτσι λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το δεύτερο καλλιτεχνικό εργαστήρι, για το έτος 2017, που έχει ως αντικείμενο την «γνωριμία με τον πηλό». Πρόκειται για ένα σεμινάριο γνωριμίας με τον πηλό, με την εθελοντική συμβολή της κεραμίστριας Στέλλας Ρόκκου.  Χωρίζεται σε δύο ενότητες ως ακολούθως.

  1. «Επαφή με τον πηλό και δημιουργία αντικειμένου». Την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 18:00-20:00 στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
  2. «Ολοκλήρωση του έργου, ζωγραφική και διακόσμηση». Την Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 18:00-20:00 στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η είσοδος στην παραπάνω δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2510 222770 εσωτερικό 4.

Η Στέλλα Ρόκκου έχει σπουδάσει την τέχνη της κεραμικής στη Σχολή Κεραμικής της Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί πολύ με την διδασκαλία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας όπως επίσης και σε άτομα με ιδιαιτερότητες. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κεραμικών αντικειμένων, με παράλληλη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις του κλάδου και χονδρικές πωλήσεις σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στο χώρο της σχολής «γαία», όπου είναι υπεύθυνη, οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα θεματικά σεμινάρια που στόχο έχουν να μας φέρουν πιο κοντά στο πηλό, να τον γνωρίσουμε και να δούμε τις εφαρμογές του με διάφορους τρόπους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση