«Καλή η κίνηση αλλά μας αναμένει νέο φοροκαταιγίδα στα καύσιμα» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας  Φώτη Πούλος

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την κατανάλωση στα καύσιμα τους θερινούς μήνες ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλος καθώς και οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σχολίασε όμως ότι η πιθανότητα αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι ένα ακόμη πλήγμα για τους βενζινοπώλες και τους καταναλωτές.

Όπως τόνισε αρχικά «Το φετινό καλοκαίρι μια και δεν έχουμε επίσημα στοιχεία ακόμη, μας κάνουν να εκτιμούμε ότι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος  και ο Αύγουστος ήταν θετικοί μήνες, κινήθηκαν δηλαδή θετικά. Και αυτό και σε όλη την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας και πολύ περισσότερο στην Θάσο, οπότε τα αποτελέσματα που έχουμε δεν μπορεί παρά να είναι θετικά.

Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι από αυτά που έχουν εξαγγελθεί και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ό,τι αφορά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που λέγεται ότι θα έρθει τον Οκτώβριο και όχι από τον Ιανουάριο του 2017.

Σαφώς μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί ανησυχία σε όλους τους καταναλωτές και πολύ περισσότερο σε όλους εμάς τους πρατηριούχους που για μια ακόμη φορά θα δούμε τις καταναλώσεις και τις εισπράξεις μας να περιορίζονται περαιτέρω.

Άλλωστε η αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης έχει ψηφισθεί και η κυβέρνηση σίγουρα με δημοσιογραφικές πληροφορίες λέει ότι η αύξηση θα έρθει πολύ πιο γρήγορα και αντί 1-1-2017 θα έχει έρθει από αρχές Οκτωβρίου. Και αυτό θεωρώ ότι θα είναι ένα ακόμη χτύπημα και για την κοινωνία και για τους επαγγελματίες. Και στο πετρέλαιο θέρμανσης άλλωστε γνωρίζουμε ήδη ότι από 15 Οκτωβρίου θα έχουμε αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης!!!».

ΚΑΥΤΙΡΙΑΣΜΟΣ…..

Ο κ. Πούλος σχολίασε πως «Για να μην καυτηριάσω λοιπόν ξανά ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν πως δεν θα υπήρχε ειδικός φόρος κατανάλωσης, δεν θα υπήρχαν επιστροφές και θα πηγαίναμε στο παλιό καθεστώς σε ένα προϊόν που είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό νοικοκυριό. Και όμως η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά βρίσκει ένα προϊόν και το υπερφορολογεί και το ξαναφορολογεί. Πάνω στον ειδικό φόρο βάζει το ΦΠΑ και έτσι ένα προϊόν που έχει λογική τιμή και μπορεί αυτό να το δει και ο καταναλωτής το φορολογεί εκ νέου και το κάνει πολλές φορές απλησίαστο.

Προσωπικά δηλώνω ότι τα καύσιμα κίνησης, το πετρέλαιο κίνησης δηλαδή, το φυσικό αέριο και η βενζίνη θα δουν να τους επιβάλλονται νέο ειδικό φόρο ακόμη πιο αυξημένο. Όλη αυτή η αύξηση όμως μοιραία θα έχει συνέπειες στον αγροτικό τομέα, στον τουρισμό, στη βιομηχανία, στις μεταφορές, παντού».

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε πως «Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης αρχίζει να διανέμεται από 15 Οκτωβρίου, έχουμε δύο μήνες περίπου μέχρι να ξεκινήσουμε αλλά το βλέμμα όλων είναι προς τα εκεί. Οι αντιδράσεις των πελατών είναι λίγες, ο κόσμος είναι τραβηγμένος από αυτό το προϊόν και περιμένουμε να έρθει ο Οκτώβριος γιατί από εκεί και πέρα θα έχουμε τις αντιδράσεις, τα μηνύματα. Σίγουρα κάποιοι καταναλωτές κάνουν ερωτήσεις αλλά δεν είναι κάτι έντονο που να αξίζει σχολιασμού περαιτέρω».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση