Καλή η επιβατική κίνηση για τα ΤΑΞΙ της Καβάλας, μπορούσε και καλύτερη..

Δυστυχώς, παρά το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που καταγράφηκε το καλοκαίρι και συνεχίζει να υπάρχει στην πόλη της Καβάλας την τρέχουσα περίοδο, οι αυτοκινητιστές των ταξί, δεν έμειναν ικανοποιημένοι για την κίνηση που κατέγραψε ο κλάδος τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού EUROTAXI Καβάλας, Μαργαρίτης Κατσίδης, οι ιδιοκτήτες των ταξί ήταν αυτοί που ωφελήθηκαν λιγότερο από τη μεγάλη έλευση επισκεπτών στην πόλη της Καβάλας.

’’Δυστυχώς τα πράγματα δεν κύλησαν όπως προσδοκούσαμε και λέμε για μια ακόμη φορά, κάθε πέρσι και καλύτερα. Όντως στην πόλη μας υπήρχε πολύς τουρισμός στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι όλοι οι κλάδοι θα κερδίσουν κι ότι όλοι θα είναι στα ίδια επίπεδα. Κάποιοι ωφελήθηκαν περισσότερο,  κάποιοι άλλοι λιγότερο κι εμείς είμασταν στους δεύτερους. Βέβαια το ευχάριστο είναι ότι η καλή κίνηση είναι μια αλυσίδα, είχε κίνηση η πόλη μας κι αν κι εμείς περιμέναμε κάτι καλύτερο, εν πάση περιπτώσει κέρδισαν κάποιοι άλλοι από τον τουρισμό και εμείς χαιρόμαστε και καμαρώνουμε που η πόλη μας είναι γνωστή και για την ομορφιά της και για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν’’, επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κατσίδης.

Ερωτηθείς για το που μπορεί να οφείλεται η πτώση αυτή στον κλάδο του, ο κ. Κατσίδης απάντησε: ’’Η πτώση αυτή ίσως έχει να κάνει με το ότι μετακινούνται οι επισκέπτες μας με τα δικά τους αυτοκίνητα, αλλά  νομίζω ότι είναι και θέμα ποιότητας τουρισμού. Για  παράδειγμα όταν έρχονται τα γκρουπ και θέλει μία παρέα να πάει σε ταβέρνα, μία άλλη να δει αξιοθέατα ή όταν έρχεται κάποιος με το ΙΧ του και μένει για παράδειγμα στο Lucy θα πάρει το αυτοκίνητό του να πάει στην ταβέρνα, ενώ αν μένει μέσα στο κέντρο δεν το μετακινεί γιατί δεν βρίσκει μέρος να παρκάρει ξανά. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την πόλη μας. Δυστυχώς η Καβάλα έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, εμείς τα έχουμε πει, αλλά λύσεις δεν υπάρχουν’’

ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ…

Σχετικά με το αν οι Καβαλιώτες προτιμούν το ταξί για τις μετακινήσεις τους, ο κ. Κατσίδης είπε ότι υπάρχει μόνο μια συγκεκριμένη μερίδα πολιτών που το κάνει. Ερωτηθείς για το αν μετά το πρώτο πλήγμα που υπέστη ο κλάδος τους από την κρίση, υπάρχουν κάποια δείγματα επανάκαμψης, ο κ. Κατσίδης απάντησε: ’’Όντως τα πρώτα χρόνια της κρίσης ήμασταν από τους πρώτους κλάδους, ίσως ο πρώτος που επλήγη από την κρίση. Για το αν είχαμε κάποια ανοδική πορεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή υπάρχει, αλλά είναι πολύ μικρή. Αυτό βέβαια το διαπιστώνουμε σιγά σιγά’’.

Τέλος, για το αν άκουσε κάτι θετικό από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από τη Δ.Ε.Θ., ο κ. Κατσίδης απάντησε: ’’Όσον αφορά τα μέτρα που ακούστηκαν και το αν θα μας δοθεί κάποια ανάσα, αν δεν δούμε πρώτα, δεν πιστεύουμε τίποτα, γιατί και στο παρελθόν είχαμε πολλές υποσχέσεις. Μακάρι να γίνουν έργα και να υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά μένει να το δούμε πλέον στην πράξη’’.

Επίσης ο κ. Κατσίδης επισήμανε ιδιαίτερα το πρόβλημα σήμανσης που υπάρχει σε πολλά σημεία της πόλης. ’’Θέλω να επισημάνω ότι πολλές σημάνσεις δεν είναι καθαρές και ο κόσμος μπερδευόταν, ειδικά οι ξένοι, οι οποίοι μπαίνουν σε μονόδρομους. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στη διασταύρωση του ΙΚΑ που είναι ο κυκλικός κόμβος, πολλοί ξένοι φεύγανε διαγώνια, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα. Πρέπει λίγο να τα δουν αυτά οι αρμόδιοι για έχουμε πλέον καλύτερες και πιο καθαρές σημάνσεις’’, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κατσίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *