«Και εμείς περιμένουμε το πότε θα έρθουν οι πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου» δηλώνει  η Άννα Γιοβανιού

Ουδέν νεότερο από πλευράς της μεταφοράς προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου όπως διαβεβαιώνει η Εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού.  Αν και αναμενόταν η έλευση κάποιων προσφύγων στην αρχή της εβδομάδας στο Στρατόπεδο, τελικά μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία άφιξη.

Η κ. Γιοβανιού σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει  καμία πληροφόρηση για το πότε θα έρθουν άτομα. Οι δομές έχουν τελειώσει στο Ασημακοπούλου, έχουν παραδοθεί, αλλά δεν υπάρχουν νεώτερα αν θα έρθουν τα άτομα από ξενοδοχεία όπου και φιλοξενούνται μέχρι σήμερα στις Σέρρες..

Δεν έχουμε εικόνα αν θα έρθουν στην Καβάλα ή στη Δράμα. Ξέρουμε μόνο πόσοι περίπου μπορούν να έρθουν. Τα σπιτάκια είναι 72 στο Ασημακοπούλου οπότε αν υπολογίσουμε από πέντε άτομα σε κάθε σπιτάκι, τότε περί τα 350 άτομα μπορούν να μείνουν εδώ συν τα 20 ασυνόδευτα παιδιά.

Από εκεί και μετά όμως, το ότι θα είναι πληθυσμός προσφύγων  από την ενδοχώρα αυτός που θα έρθει στο Ασημακοπούλου, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν και αν θα έρθουν πίσω τα άτομα που  είχαν φύγει  από την Καβάλα και φιλοξενούνται σήμερα στα ξενοδοχεία των Σερρών, σε Πορόια και Λαϊλιά».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Η κ. Γιοβανιού ανέφερε επίσης ότι «Μάλιστα ήδη επισκεφθήκαμε και το καινούριο καμπ των Σερρών, το οποίο τελείωσε  και έγιναν και οι μετακινήσεις την περασμένη εβδομάδα. Οι δομές είναι άρτιες, υπάρχουν οι γιατροί, υπάρχουν τα μέλη του υπουργείου Μετανάστευσης. Είναι και η Ύπατη Αρμοστία που τους επισκέπτεται. Αλλά όλοι αυτοί δεν μένουν σε διαμερίσματα αλλά σε iso box. Είναι ένας μεγάλος χώρος επίπεδος, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί κοντέινερ. Κουζίνα, μπάνιο και δωμάτιο στο καθένα από αυτά και εκεί μένουν οι πρόσφυγες  με όλες τις ανέσεις που μπορούν να έχουν τέτοια οικήματα. Έχουν μπει δηλαδή όλα τα κλιματιστικά, το θερμοσίφωνο για ζεστό νερό, 450 άτομα μένουν εκεί, άτομα από Συρία και Ιράκ. Μια καλή δομή και οι ίδιοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για την παραμονή τους εκεί. Για παράδειγμα κλείνουν χώρους, φυτεύουν και στηρίζουν μια καλή δομή. Απλά δεν είναι σε κλειστό χώρο, είναι μια δομή πάνω στο δρόμο και εμείς περιμένουμε στην Καβάλα το πότε θα έρθουν αυτά τα περίπου 350 άτομα με τα 20 ασυνόδευτα παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση