«Κάτι δεν βολεύει, κάτι δεν γίνεται σωστά» δηλώνει για το μέτρο της ρύθμισης των 120 δόσεων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας

Θετικό χαρακτήρισε το μέτρο της ρύθμισης των 120 δόσεων των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία των επιχειρηματιών ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου κ. Μάρκος  Δέμπας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν και είναι ένα μέτρο το οποίο ανέκαθεν τα τελευταία χρόνια η αγορά, τα Επιμελητήρια, η επιχειρηματικότητα, το ζητούσε, το διεκδικούσε. Διότι και τα νούμερα, πλέον, των υποχρεώσεων σε εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς, είναι δισθεόρατα. Βέβαια, πάντοτε βγαίνουν δυστυχώς όλες αυτές οι δόσεις και οι ρυθμίσεις με κάποιους αστερίσκους. Και οι αστερίσκοι λέμε για 120 δόσεις αλλά δεν είναι 120. Είναι έως 120 οι δόσεις. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δηλαδή, είναι ανάλογα με το ποσό που οφείλεις, με κάποια άλλα εισοδηματικά κριτήρια. Επομένως, θα έλεγα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ουσιαστικά είναι 24 δόσεις, 30 δόσεις, κ.ο.κ.

Βλέπουμε, δυστυχώς ότι και τα πρώτα στοιχεία, επίσης δεν βλέπουμε όπως αναμενόταν –γιατί όταν μιλάμε ότι απευθύνεσαι ουσιαστικά σε περίπου 3,5-4 εκατομμύρια πολίτες που χρωστάνε και βλέπουμε ότι οι αιτήσεις είναι κάποιες χιλιάδες, ακόμα, κάτι σημαίνει. Κάτι δεν βολεύει, κάτι δεν γίνεται σωστά. Περιμένουμε να δούμε. Διότι ουσιαστικά είναι ένα μέτρο περίπου των 2 μηνών. Πάντως, θα λέγαμε ότι οι ενδείξεις δεν είναι οι αναμενόμενες. Μπορεί για κάποιους πραγματικά να είναι κάποια ανάσα, αλλά για πολλούς περισσότερους τελικά είτε δεν μπορεί να βρει εφαρμογή, γιατί δεν είναι 120 δόσεις, και είναι αυτό το οποίο λέει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα είναι 120 δόσεις για όλους, ούτε με αστερίσκους, ούτε με διάφορα άλλα κριτήρια. Επομένως, βλέπουμε ότι χρειάζεται βελτίωση σίγουρα, αφού το έχουμε ζήσει τους πρώτους δύο μήνες, αυτό το μέτρο χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις».

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου είπε ότι «επιτέλους, έχουμε ένα θετικό στοιχείο τελικά. Μας ειδοποίησαν χθες (σ.σ. την Τετάρτη) επίσημα, ότι η ένστασή μας έχει γίνει δεκτή. Ότι επομένως η πρότασή μας είναι, πλέον, στην τελική φάση αξιολόγησης, διότι είχαμε κάνει ένσταση όσον αφορά και τη βαθμολογία, θεωρώντας ότι η βαθμολογία μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είχε αρχικά προβλεφθεί. Το θετικό είναι ότι έγινε δεκτό από το υπουργείο, τα επιπλέον στοιχεία, τα διευκρινιστικά, γιατί είχαμε υποβάλλει από την αρχή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Νομίζω ότι είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Η προσπάθειά μας έπιασε τόπο, όπως από την πρώτη στιγμή που κι εγώ τουλάχιστον το έλεγα ότι είναι άδικο για ένα τυπικό δικαιολογητικό το οποίο μάλιστα υπήρχε και χρειαζόταν κάποιες διευκρινήσεις που τις υποβάλαμε, και τελείωσε πλέον το θέμα, να μείνει η πόλη της Καβάλας χωρίς αυτό το σημαντικό έργο. Θα έχουμε και συνέχεια. Θα περιμένουμε να δούμε και την τελική βαθμολογία και φυσικά την τελική μας ένταξη στο πρόγραμμα. Θα είναι ένα πολύ θετικό βήμα, γιατί θα πέσουν αρκετά χρήματα στο εμπορικό κέντρο του Αγίου Νικολάου, θα βελτιώσουν την εικόνα της αγοράς, θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα και αυτό είναι το ζητούμενο που όλοι μας θέλουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *