«Κάποιοι ήθελαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση» δήλωσε για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στην Αθήνα, ο τέως βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση για το Μακεδονικό στην Αθήνα όπου συμμετείχαν και πάρα πολλοί Καβαλιώτες. Στην συγκέντρωση συμμετείχε και ο τέως βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης που επέρριψε ευθύνες για την διάλυση της συγκέντρωσης στην Αστυνομία.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «πήγα στην Αθήνα με τα λεωφορεία της Μητροπόλεως. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για τα λεωφορεία, ήταν γύρω στα 5. Άλλα 4 ήταν από τον Δήμο Παγγαίου και ένα οι πολύτεκνοι. Ήταν γύρω στα 12 λεωφορεία από το νομό Καβάλας. Φύγαμε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και φτάσαμε γύρω στις 10 το πρωί της Κυριακής και πήγαμε στο χώρο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Αυτά που συνέβησαν στο τέλος δεν υπήρχε λόγος. Ο κόσμος δεν είχε καμία διάθεση για επεισόδια, όλοι ήρθαν να υποστηρίξουν τη μακεδονική γη. Απλώς είχε τόσο πολύ κόσμο, στην αρχή δεν άφηναν κανέναν στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη για να μπορεί να αλλάζει η φρουρά των ευζώνων και μετά όταν για μία στιγμή κατά τη 1.30 είχαν γεμίσει εκεί όλοι οι δρόμοι, υπήρχε και ο χώρος και ο κόσμος στον Άγνωστο Στρατιώτη κι από πάνω στη Βουλή ήταν οι αστυνομικοί. Κάποιοι –μιλάω για 10 άτομα το πολύ- έριχναν διάφορες φωτοβολίδες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών. Αν αυτοί ήταν προβοκάτορες ή κάποιοι μέσα από τη συγκέντρωση, μπορούσαν άνετα να τους απομονώσουν αλλά αυτό που γινόταν ήταν το έναυσμα για τα δακρυγόνα. Πιστεύω ότι ήθελαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση αλλά τη διέλυσαν με τα δακρυγόνα, δεν λογάριασαν ούτε ότι υπήρχαν ηλικιωμένοι, ούτε ιερείς. Κυνήγησαν τον κόσμο μέχρι το Κολωνάκι και διαλύθηκε η συγκέντρωση. Δεν υπήρχε λόγος να διαλυθεί. Πιστεύω ότι το διέλυσαν επίτηδες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *