«Κάνουμε προσπάθεια να προβάλλουμε την Περιφέρεια μας όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και όπου είναι εφικτό» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας  Αντωνιάδης

Αύξηση κατά 120% κατέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης το Μάιο σε σχέση με πέρυσι γεγονός που καταδεικνύει την δυναμική που έχει αποκτήσει στον τομέα του τουρισμού ο Νομός Καβάλας. Μάλιστα ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι έχει διαπιστωθεί μεγάλη αύξηση στις αυξήσεις τουριστών μέσω του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας.

Όπως τόνισε αρχικά «Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για την φετινή τουριστική χρονιά και όχι μόνο έχουμε αύξηση των πτήσεων αλλά και των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η  αύξηση των αφίξεων σε απόλυτα νούμερα είναι εντυπωσιακή.

Να αναλογισθεί κανείς ότι πέρσι τον Απρίλιο είχαμε αφίξεις  500 επιβατών  και φέτος έχουμε 4 – 4500 χιλιάδες αφίξεις επιβατών. Άρα εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τις δυνατότητες και την προοπτική που έχει το Αεροδρόμιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Αυτό έχει άμεση αντανάκλαση στην τοπική οικονομία, στην τουριστική αγορά και δη σε αυτή της Θάσου μια και το άνοιγμα των αγορών στην Ρωσία αλλά και προς τις νέες αγορές όπως Ελβετία δίδει άλλες δυνατότητες και άλλη ώθηση στην τοπική μας κίνηση».

ΕΠΙΜΙΚΥΝΣΗ

Ο ίδιος εκτιμά ότι φέτος θα έχουμε έτσι και αλλιώς επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Άλλωστε στόχος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης από εμένα αλλά και από τη διοίκηση του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη αλλά και της προσπάθειας που κάνει ο σημερινός Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέττιος,  είναι για την  επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν έτσι ώστε να δούμε τα ξενοδοχεία της Θάσου αλλά και όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ να παρουσιάζουν πληρότητες μέχρι και το φθινόπωρο.

Ήδη ο Μάιος ήταν ένας πολύ καλός μήνας σε ό,τι αφορά τις πληρότητες για τα ξενοδοχεία και από ό,τι μαθαίνω και οι κρατήσεις του Οκτωβρίου είναι σε πάρα πολύ καλό βαθμό ρυθμισμένες.

Άρα τουρίστες θα έχουμε και το μήνα Οκτώβριο και ευελπιστούμε ως τις 26 Οκτωβρίου να έχουμε αυτό το καλό κλίμα. Οι προσπάθειες είναι συνεχείς. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια και από τους Δήμους και από την Περιφέρεια και από τα Επιμελητήρια και φυσικά από τους ξενοδόχους και τους ανθρώπους του τουρισμού.

Όλοι πασχίζουμε για να προβάλλουμε και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα μας. Το έχω πει πολλές φορές ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι ένας ευλογημένος τόπος. Έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, έχει πολλές ομορφιές φυσικές και μη, συνδυάζει το τρίπτυχο περιβάλλον, φύση, πολιτισμός και ιστορία. Ο επισκέπτης της Περιφέρειας ΑΜΘ πολλά μπορεί να δει και να θαυμάσει, άρα και εμείς μπορούμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ και την τοπική μας οικονομία. Κάνουμε πολλά, έτσι και αλλιώς η θέση μας από μια θέση απομόνωσης λόγω των δυσκολιών κίνησης στην πρώην Σοβιετική Ένωση έχει αλλάξει, τα σύνορα άνοιξαν και τώρα κάνουμε προσπάθεια να προβάλλουμε την Περιφέρεια μας όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και όπου είναι εφικτό» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση