«Κάνουμε έργο, προσπαθούμε για πολλά αλλά δεν το διαφημίζουμε πριν πάρουμε το οριστικό αποτέλεσμα» δηλώνει η δήμαρχος Καβάλας  Δ. Τσανάκα

Την Παρασκευή θα αποφασιστεί από την ηγεσία της Αρχιεπισκοπής ο διάδοχος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Θάσου Προκόπιου. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα κλήθηκε να κάνει δηλώσεις για το όλο θέμα.

Η δήμαρχος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, ωστόσο σχολίασε ότι οι διαβουλεύσεις στους κύκλους της Εκκλησίας συνεχίζονται. «Όποιος κι αν είναι ο νέος Μητροπολίτης, θα τον υποδεχθούμε σωστά. Θα συνεργαστούμε μαζί του, θα τον αγκαλιάσουμε. Θα φωνάξουμε ΑΞΙΟΣ όποιος και αν είναι. Και ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε; Πως θα κρίνουμε ανθρώπους που δεν τους γνωρίζουμε; Απλά εμείς θέλαμε να παρουσιάσουμε την υποψηφιότητα του καβαλαιώτη Πατέρα Παύλου, ενός δικού μας ανθρώπου. Μια φωνή της τοπικής κοινωνίας, που μετέφερα αλλά δικό τους θέμα τι θα κάνουν. Η δική μας Μητρόπολη είναι ορφανή. Οι Μητροπολίτες προωθούν τα δικά τους παιδιά. Εμείς δεν έχουμε κάποιον να τους προτείνει. Αλλά άλλη κίνηση δεν μπορούμε να κάνουμε για την υποψηφιότητα του πατέρα Παύλου, είναι δικό τους θέμα και όποια απόφαση θα την αποδεχθούμε», σημείωσε η κ. Τσανάκα, που δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο προκειμένου να παραστεί στην τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη, η οποία ευχήθηκε να γίνει η επιλογή και να παραστεί το Σάββατο το πρωί στην Αθήνα. «Το βράδυ της Παρασκευής (σήμερα)  θα έχουμε το αποτέλεσμα της εκλογής και η χειροτονία θα γίνει Σάββατο και Κυριακή. Βρίσκω μια λογική το Σάββατο να πάει για χειροτονία ο Μετεώρων και εμείς οι μακρινοί που δεν έχουμε έτσι και αλλιώς υποψήφιο να πάμε την Κυριακή».

ΦΑΡΟΣ

Αναφορικά με την εκκρεμότητα στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου της Παναγίας, θέμα που αφορά ειδικότερα στην περιοχή του Φάρου της Παναγίας, η κ. Τσανάκα είπε ότι «Στα σχέδιά μας συμπεριλαμβάνεται η αξιοποίηση ολόκληρης της περιοχής. Πρόσφατα κερδίσαμε ένα δικαστήριο που μας καθυστερούσε. Ο Φάρος δεν θα αλλάξει σημείο και θα παραμείνει στο ίδιο. Αυτό το είπε κάποιος καρεκλοκένταυρος. Έπρεπε να μεταφερθεί σύμφωνα με τον ίδιο, προσέφυγε ο Δήμος Καβάλας εκεί που έπρεπε και σταμάτησε εκεί το θέμα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε μέσω απαλλοτριώσεων κάποια όμορα οικόπεδα. Μπορεί να καθυστερούμε αλλά κινούμαστε προσεκτικά βήμα – βήμα. Σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Δεν είναι όλα δημοτικά οικόπεδα εκεί επάνω. Για τον Φάρο μακάρι να έχουμε καλή συνέχεια».

ΔΕΥΑΚ

Η δήμαρχος ρωτήθηκε επίσης για τα πρόσφατα γεγονότα στη ΔΕΥΑΚ. Εξήγησε ότι το λάθος στην έκδοση λογαριασμών ύδρευσης οφείλονταν σε εσφαλμένη ημερομηνία που τέθηκε στο πρόγραμμα από υπάλληλο.

«Λάθη συμβαίνουν αλλά ζητήσαμε από την εταιρεία ασφαλιστική δικλείδα» σημείωσε.  Με την ευκαιρία, είπε η κ. Τσανάκα, η ΔΕΥΑΚ ζήτησε από τον προμηθευτή του προγράμματος, βάσει του οποίου εκδίδονται οι λογαριασμοί, να προσθέσει σε αυτό ασφαλιστική δικλείδα προκειμένου να μην επιτρέπεται η έκδοση λογαριασμών όταν υπάρχουν παρόμοια λάθη.

«Για παράδειγμα το καλοκαίρι που έγινε το θέμα με το αντλιοστάσιο, ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει μνήμη στο σύστημα που παρακολουθεί το αντλιοστάσιο. Το πώς γίνεται αυτό δεν το ξέρω. Πρέπει να είναι ένα άλλο πρόγραμμα που αγοράζεται. Για αυτό και ζήτησα να μπουν κάμερες για τις οθόνες των ίδιων των συστημάτων. Υπάρχουν απλά πρακτικά θέματα που πρέπει να λυθούν. Ο υπάλληλος είναι εξαιρετικός αλλά το πρόγραμμα τον κρέμασε. Σαφώς θα του γίνουν συστάσεις» κατέληξε.

Γενικότερα, για θέματα που την απασχολούν κατά την τρέχουσα περίοδο, η δήμαρχος διευκρίνισε ότι απασχολείται ταυτοχρόνως με πολλά ζητήματα, αλλά δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις, διότι πριν μιλήσει θέλει να έχει εξασφαλίσει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Θα πω για το σχολείο στις Κρηνίδες. Εκεί το σχολείο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, από τα χειρότερα κτήρια σε όλο το Δήμο Καβάλας. Και για αυτό έγινε μελέτη για να μπει σε πρόγραμμα βιοκλιματικής αλλαγής για να εξασφαλίσουμε χρήματα από την Ε.Ε. και να κάνουμε έργο εκεί.

Για αυτό έπρεπε να πηγαίνουν παιδιά στο Λύκειο Κρηνίδων. Επί του πρακτέου έστειλα τον υπεύθυνο από τα συνεργεία ο οποίος διαπίστωσε ότι σε κάποια φάση, χρόνια πριν, με άγνωστο υπεύθυνο τότε, ίσως Νομαρχία, ίσως κράτος, ίσως γονέας, ίσως δάσκαλος, κάποιος τέλος πάντων τρύπησε την πλάκα για να περάσει ένα καλώδιο. Αλλά η πλάκα τραυματίσθηκε, βγήκε στην φόρα και τώρα τρέχουν νερά στους πίνακες και μέσα από τα φωτιστικά. Θα γίνει έργο ουσίας, πρόχειρα θα το καλύψουμε τώρα  αλλά μετά θα το θωρακίσουμε σωστά» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *