«Κάνουμε ένα γενικό συμμάζεμα στα οικονομικά της επιχείρησης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης

Θέμα ημερών είναι η σύνδεση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου με το δίκτυο ύδρευσης καθώς θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη το θέμα είναι διαδικαστικό.

Ο κ. Χρόνης είπε ότι «είναι αρκετός ο καιρός που έχει κάνει αίτηση ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Εμείς, απ’ ό,τι μου είπαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, μέχρι το μεσημέρι (σ.σ. χθες) θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο αίτημά τους, αν μπορούν να συνδεθούν σε ύδρευση και αποχέτευση. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή. Η διαδικασία είναι να έρθει αυτός που θέλει να συνδεθεί στην ύδρευση και την αποχέτευση. Υποβάλλει ένα αίτημα προς τη ΔΕΥΑΚ, η οποία μετά ψάχνει τη νομιμότητα του κτίσματος για να μπορέσει να κάνει τη σύνδεση. Αυτό ήταν. Ζητήσαμε εμείς πριν από 20-235 μέρες, να μας φέρουν κάποια συμπληρωματικά έγγραφα για να δούμε τη νομιμότητα των κτισμάτων, αν έχουν άδειες από το υπουργείο και κάποια άλλα έγραφα. Μας τα έφεραν και είμαστε τώρα σε φάση ολοκλήρωσης».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Για τη ΔΕΥΑΚ είπε ότι «προχωράμε. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα κάθε μέρα. Έχουμε αρκετές βλάβες ακόμη. Είμαστε σε καλό δρόμο στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Στην Καρβάλη και εκεί στα υπόλοιπα χωριά είμαστε καλά. Τώρα θα επικεντρώσουμε στο κέντρο και στο Παληό που έχει αρκετές βλάβες. Πιστεύω ότι σε 15-20 μέρες θα τα έχουμε φέρει σε ένα καλό σημείο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τα οικονομικά της επιχείρησης είπε ότι «δεν είναι και τόσο καλά, βέβαια. Κι εκεί το παλεύουμε. Κάνουμε κι εκεί μια προσπάθεια να μειώσουμε λιγάκι το λειτουργικό κόστος. Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να μειώσουμε το κόστος ενέργειας. Να αλλάξουμε κάποιες αντλίες για να καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα. Να μπορέσουμε να πάρουμε νερό από κάποια άλλα σημεία που θα έχει λιγότερα αντλιοστάσια οπότε πάλι μιλάμε για μείωση κατανάλωσης ρεύματος. Γενικά κάνουμε κινήσεις να μειωθεί το κόστος ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε λιγάκι το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει. Υπάρχει ήδη μια στέρηση εσόδων στο πρώτο 7μηνο του 2019 σε σχέση με το πρώτο 7μηνο του 2018, γύρω στις 800 χιλιάδες ευρώ».

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Για τα λειτουργικά έξοδα είπε ότι «ξεκινήσαμε και πληρώνουμε κάποιους προμηθευτές. Τα ανελαστικά έξοδα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, πληρώνουμε κι αυτά. Κάποια ζητήματα που είχαμε με κάποια δάνεια τα λύσαμε κι αυτά, πληρωθήκανε. Κάνουμε ένα γενικό συμμάζεμα στα οικονομικά της επιχείρησης. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι αισιόδοξος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *