«Κάναμε πολλά για τις πλωτές εξέδρες» δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας  (ΟΛΚ) έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την απομάκρυνση όλων των ναυαγίων από τον Νομό Καβάλας με επίμαχο αυτό του πλωτού γερανού που βούλιαξε στην παραλία της  Ραψάνης. Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Χρήστος Ηλιάδης  έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανέλκυση έξι συνολικά επιβλαβών σκαφών. Είναι το παλιό κουφάρι του γερανού στην Ραψάνη, 4 καΐκια συνολικά σε Πέραμο, Σφαγεία, Καρνάγιο και Κεραμωτή και ένα υδροπτέρυγο στο Λιμάνι Φίλιππος Β`.  Έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες.

Η σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρεία ανέλκυσης μετά από διαγωνισμό θα αφορά την ανέλκυση τριών εξ αυτών, δηλαδή του γερανού, στου καϊκιού στο Καρνάγιο και του υδροπτέρυγου στο Φίλιππος

Επίσης το κουφάρι της Κεραμωτής έχει πιστωθεί σε κάποιος και  πρώτα θα ανελκυθεί ο γερανός στην Ραψάνη. Τα άλλα έχουν κέρδος και αυτό όχι. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία, η ανάδοχος πήρε άδεια από το Λιμεναρχείο για επιθεώρηση, έκανε όλες τις διαδικασίες. Μετά θα δοθεί η αδειοδότηση.

Ο ΟΛΚ έχει τελειώσει αυτά που ήταν υποχρεωμένος να πράξει. Όλα μένουν από την άδεια του Λιμεναρχείου. Χρειάζεται κάποιος χρόνος βέβαια, εμείς βοηθούμε και είθε η διαδικασία να κυλήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Είμαστε πολύ κοντά, είναι θέμα ημερών αλλά δεν θέλω να δώσω σαφείς και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τώρα για τα άλλα δύο κουφάρια, για την Πέραμο υπάρχει προθεσμία και γρήγορα θα ανασυρθεί αλλά νομίζω ότι άλλη δυσκολία δεν θα υπάρχει».

ΠΛΩΤΕΣ

Αναφορικά με τι ς πλωτές εξέδρες  ο ίδιος τόνισε ότι  «Έξω από τις πλωτές δεν υπάρχει κανένα τουριστικό πλοίο. Στην ιχθυόσκαλα έχει μόνο ψαράδικα. Αυτά κάπου πρέπει ν α πάνε. Μπορούν να μπουν και εδώ και στο Απόστολος Παύλος. Τα καΐκια έχουν μέρος να πάνε. Τώρα η λειτουργία των πλωτών είναι άψογη. Ο ΟΛΚ παρέλαβε ένα λιμενικό έργο. Από εκεί και πέρα κάναμε πάρα πολλές παρεμβάσεις για να είναι το έργο και λειτουργικό και ασφαλές. Κάναμε πολλά και από τον καλλωπισμό της περιοχής, τις πόρτες ασφαλείας και άλλα τινά, την εφαρμογή που τελειώνουμε και άλλα που ετοιμάζουμε δείχνουν ότι κάναμε πολλά περισσότερα από το έργο. Εμείς κρίναμε να γίνει το έργο πιο ασφαλές και λειτουργικό ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για το έργο αυτό.

Η εικόνα παίζει μεγάλο ρόλο αλλά κυρίαρχο λόγο έχει η ασφάλεια και η λειτουργικότητα. Σε ό,τι αφορά το νέο διαγωνισμό για το πάρκινγκ του τελωνείου αυτός θα γίνει 3 Νοεμβρίου και πάνω από 20 εταιρείες έχουν πάρει τη διακήρυξη, Το ενδιαφέρον όμως είναι πολύ μεγάλο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση