«Κάναμε πάρα πολύ καλή προετοιμασία πριν ανοίξουμε το νησί στον τουρισμό», είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πάρης Παρασχούδης, για το φαινόμενο των κρουσμάτων στη Θάσο

Πέντε Σέρβοι τουρίστες εντοπίστηκαν στη Θάσο με κρούσματα κορωνοϊού τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι το γεγονός είναι λίγο πολύ αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει κόσμο η Θάσος, όχι πάρα πολύ, δεν περιμένουμε να γεμίσει το νησί αλλά είναι ικανοποιητικά τα πράγματα. Είχαμε αρχικά τα Βαλκάνια και τώρα έχουμε κι άλλους επισκέπτες που έρχονται σιγά- σιγά με το αεροπλάνο».

Για τα κρούσματα είπε ότι «από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που κάνουν στα σύνορα, βρέθηκαν θετικοί 5 Σέρβοι. Είναι ασυμπτωματικοί. Τέσσερις από αυτούς πήγαν με τις οικογένειές τους στο ξενοδοχείο αναφοράς και ο πέμπτος επέστρεψε στην πατρίδα του. Αυτά είναι αναμενόμενα. Γι’ αυτό και η πολιτεία πήρε την απόφαση να σταματήσει την είσοδο των Σέρβων στην Ελλάδα. Από εκεί θα είχαμε περισσότερα περιστατικά. Είμαστε όμως έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία πριν ανοίξουμε το νησί στον τουρισμό και πιστεύω ότι προς στιγμήν δεν υπάρχει ανησυχία διότι τα αντιμετωπίσουμε ως τώρα με επιτυχία. Θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας διότι είναι σημαντικά. Ο ιός βρίσκεται γύρω μας, είναι λογικό να μην είναι μόνο αυτοί που είναι φορείς του ιού, θα είναι και άλλοι σίγουρα, οπότε πρέπει να προσέχουμε και να προστατευόμαστε. Να θεωρούμε αυτό που λένε οι ειδικοί ότι ο καθένας μπορεί να είναι φορέας και να μην το γνωρίζουμε.

Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να ανοίξουμε την Ελλάδα, την Καβάλα, τη Θάσο στους τουρίστες, έπρεπε να προετοιμαστούμε και γι’ αυτό. Πιστεύω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλά. Εκτός αν γίνει κάτι πολύ μεγάλο οπότε πραγματικά θα είναι κάτι πέρα από τις δικές μας δυνάμεις και θα αποφασιστούν άλλα πράγματα από αλλού. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία, είναι αναμενόμενο και πιστεύω ότι αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν συμβεί».

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ

Πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό κάναμε όλες αυτές τις προετοιμασίες, δεν έγιναν για τα μάτια του κόσμου, αλλά για να τα κάνουμε πράξη όταν χρειαστεί. Πολλοί ίσως να πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα έρθουν σε επαφή με έναν ασυμπτωματικό φορέα του ιού, αλλά δεν το ξέρουν αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα, δεν αισθάνονται κάτι, δεν μπορούν να καταλάβουν και οι ίδιοι ότι είναι φορείς του ιού».

Για το προφίλ των τουριστών αυτήν τη στιγμή στη Θάσο είπε ότι «οι πτήσεις δεν είναι πολλές ακόμη. Κυρίως έρχονται από την κεντρική Ευρώπη, Γερμανία, Πολωνία. Την Τρίτη είχαμε για πρώτη φορά πτήση από Λιθουανία και είδα για πρώτη φορά Λιθουανούς στο ξενοδοχείο. Ευγενικοί και ωραίοι. Ήταν κάτι το ευχάριστο μέσα σε όλα τα άλλα που είχαμε χθες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *