Κάθετα αντίθετος με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κάθετα αντίθετος με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Είναι θέμα αρχής, αν γίνει θα υπάρξει και συνέχεια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως «έχω διατυπώσει αρκετές φορές και στη Βουλή τη θέση μου ότι δεν είναι καλή ιδέα να γίνει μεταφορά των προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Η τοπική κοινωνία έχει εκφράσει την αντίθεσή της, αλλά η κυβέρνηση δεν ακούει την τοπική κοινωνία, κι από ότι φαίνεται όπως το έχει ξεκαθαρίσει και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δρίτσας στην επίκαιρη ερώτηση που είχε κατατεθεί πριν λίγο καιρό, ετοιμάζεται το στρατόπεδο για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων».

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

Πρόσθεσε δε πως «Το ανησυχητικό που συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι ότι στην Τουρκία αυξάνονται οι προσφυγικές ροές. Φαίνεται ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση καρκινοβατεί, έχει σταματήσει να εφαρμόζεται λόγω και της κατάστασης, κι αν αυξηθούν όπως γίνεται αυτές τις μέρες κατακόρυφα οι προσφυγικές ροές τους επόμενους μήνες, προβλέπω πάλι ότι θα παραστεί ανάγκη να εγκατασταθούν περισσότεροι πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου. Που άλλωστε ξέρουμε ότι είναι τόσο μεγάλο στο να χωράει πολύ κόσμο. Πολλούς περισσότερους από τους 200 – 250 που βρίσκονται στον καταυλισμό του Εσκί Καπού. Δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη, δεν θεωρώ ότι 200 άνθρωποι εν πάση περιπτώσει θα αποτελέσουν μείζον θέμα, αλλά είναι θέμα αρχής. Αν γίνει η αρχή πολύ φοβούμαι ότι θα συνεχίσει με περισσότερους. Και από κει και πέρα όπως και να το κάνουμε έχει εξηγηθεί στην κυβέρνηση ότι το στρατόπεδο Ασημακοπούλου είναι η τελευταία ευκαιρία της πόλης για οικιστική επέκταση και επομένως αυτό το σχέδιο ναυαγεί τώρα».

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ

«Επίσης βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης κάτι που επίσης είναι πρόβλημα. Είπαμε ότι βασική προϋπόθεση για να δεχτεί η Καβάλα την εγκατάσταση προσφύγων είναι αυτοί να εγκατασταθούν εκτός του αστικού ιστού της πόλης της Καβάλας. Εδώ στο Περιγιάλι δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι εκτός Καβάλας. Επομένως υπάρχει μια αντίθεση. Αυτή η αντίθεση στις προθέσεις της Πολιτείας εκφράστηκε και την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως η κυβέρνηση δεν ακούει. Δεν ακούει τις τοπικές κοινωνίες, να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση. Λέω όμως ότι οι συγκυρίες και οι εξελίξεις είναι δυσμενείς. Γιατί αν αρχίσουν οι προσφυγικές ροές να αυξάνονται και μάλιστα να αυξάνονται με δραματικό τόνο, υπάρχει κίνδυνος να δεχτούμε πολλούς περισσότερους. Αυτή είναι η ανησυχία που βάζω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, να δούμε τι θα γίνει από τις εξελίξεις» τόνισε καταληκτικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση