Ικανοποιητική η τουριστική κίνηση στη Θάσο

Πολύ ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στη Θάσο με αύξηση τουριστών από Ρουμανία και Βουλγαρία σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα μικρή κάμψη σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από την Τουρκία λόγω της υποτίμησης της λίρας, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εκφράζονται ανησυχίες ότι ίσως δεν πάμε τόσο καλά όσο πέρυσι. Αυτά έχουν πάντα σχέση με τις προσδοκίες που έχει ο καθένας. Η χρονιά εξελίσσεται πολύ καλά. Φυσικά δεν εξελίσσεται με τους ίδιους ρυθμούς. Πέρυσι ίσως ο Ιούνιος να είχε περισσότερους, φέτος είχε λίγο περισσότερους ο Μάιος. Πάντως φαίνεται από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καβάλας ότι έχουμε αύξηση αφίξεων. Από το βασικό σύνορο το βουλγαρικό έχουμε αύξηση, επίσης, αυτοκινήτων που περνάνε από τα σύνορα που σημαίνει ότι η βουλγαρική και η ρουμάνικη αγορά πάνε καλά».

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Πρόσθεσε δε πως «Ίσως να μην είχαμε τόσους Τούρκους που θέλαμε, που είναι αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν περισσότερο στις ταβέρνες και ξοδεύουν περισσότερα. Κι εκεί είναι το ζητούμενο. Ίσως να έχουμε περισσότερους αλλά ίσως ξοδεύουν λιγότερο και αυτό συμβαίνει όχι μόνο σε μας, συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και είναι ένα θέμα που το έχουμε σημειώσει εδώ και πολύ καιρό και πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε.

Ότι άνοιξε η τουρκική αγορά, για μας είναι πολύ σημαντικός ανταγωνιστής αλλά βλέπουμε ότι δεν έχουμε επηρεαστεί τόσο πολύ. Φυσικά έχουμε επηρεαστεί κι από την υποτίμηση αλλά όχι τόσο όσο πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει γίνει».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Για τους Έλληνες τουρίστες είπε ότι «εμφανίζονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Φυσικά δεν κάνουν διακοπές όπως παλιά, 7 και 10 μέρες. Κάνουν 3-4 μέρες. Εμείς σαν Έλληνες θέλουμε να περνάμε καλά έστω και λίγες μέρες. Δεν μπορούμε να μένουμε πολλές μέρες και να μην περνάμε τόσο καλά. Θέλουμε να ξοδέψουμε, να φάμε έξω. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο, περιορίζουμε συνήθως τις μέρες των διακοπών μας με τα ίδια χρήματα που θα ξοδεύαμε κάποια άλλη φορά για 7 ή 10 μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *