Ικανοποιητική η συμμετοχή στη συνάντηση για τη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Κρυονέρι

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Ζυγός Καβάλας για την σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Πυροσβεστών για την λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρυονερίου με μεγάλη συμμετοχή. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και ήδη έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Ήταν αρκετά ικανοποιητική η προσέλευση. Παραλάβαμε κάποιες αιτήσεις. Η προσπάθεια συνεχίζεται, θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στις Κρηνίδες και στον Αμυγδαλεώνα, στα μεγάλα χωριά της περιοχής, για αν βρούμε κι άλλους έτσι ώστε όσο περισσότεροι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή τόσο καλύτερο θα είναι και για τη λειτουργία του και θα γίνει καλύτερος καταμερισμός υποχρεώσεων. Πήγε καλά, περισσότερο από αυτό που προσδοκούσαμε. Ήμασταν λίγο συγκρατημένα αισιόδοξοι αλλά πήγε καλύτερα».

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν 18 τέτοια κλιμάκια ανά την Ελλάδα. Στη Β. Ελλάδα υπάρχει αυτό των Φερρών, άλλες πόλεις στη Ν. Ελλάδα το έχουν  προχωρήσει περισσότερο. Θα είναι ένα κομμάτι της πυροσβεστικής που θα στεγάζεται στο Κρυονέρι, στο δημοτικό κατάστημα, και θα έχει όλες τις λειτουργίες που αφορούν την πυροσβεστική. Δηλαδή και δασικές πυρκαγιές και αστικά περιστατικά. Θα είναι ένα παράρτημα της πυροσβεστικής της περιοχής και θα λειτουργεί από εθελοντές. Θα στελεχωθεί κι από δύο μόνιμους υπαλλήλους, ένα που θα το διοικεί κι έναν ακόμη. Οι υπόλοιποι θα είναι εθελοντές εκπαιδευμένοι κανονικά. Θα είναι κανονικοί πυροσβέστες απλά θα είναι εθελοντές. Πρέπει να είναι το λιγότερο 12 άτομα. Ήδη έχουμε έξι από την προηγούμενη προσπάθεια που έγινε το 2015, έχουν εκπαιδευτεί δηλαδή. Κάποιοι είναι στην πυροσβεστική. Θέλουμε άλλους 6 το λιγότερο, αλλά πρέπει να είναι παραπάνω. Οι 4 πρέπει να είναι οδηγοί και να κατέχουν δίπλωμα Γ’ Κατηγορίας και άνω. Ο στόχος μας είναι να έχουμε διπλάσιους εθελοντές πυροσβέστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *