Ικανοποιητική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας τον Αύγουστο

Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά της Καβάλας τον μήνα Αύγουστο κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι ο Ιούλιος δεν ήταν αντίστοιχος του Αυγούστου.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «ο Αύγουστος ήταν ένας αρκετά ικανοποιητικός μήνας. Κύλησε πάρα πολύ καλά. Βέβαια, επειδή η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ειδικά, που ο Ιούλιος πέρυσι ήταν ένας μήνας που είχε κάποια κίνηση καλή, αυτό δεν εξισορροπήθηκε κατά τον Αύγουστο. Δυστυχώς. Αλλά τουλάχιστον είχαμε έναν ικανοποιητικό μήνα κι ευχόμαστε και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον, να πάει έτσι και οι καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν και να υπάρχει ανάλογη κίνηση. Και το τουριστικό ρεύμα ήταν αρκετά υψηλό, όσον αφορά όχι μόνο την επισκεψιμότητα, γιατί αυτό μπορεί να ήταν και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κάτι που φαίνεται από τα στοιχεία των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων. Αλλά εμείς μιλάμε για το εμπορικό κομμάτι το οποίο δεν κινήθηκε καθόλου καλά τους προηγούμενους δύο μήνες, όσον αφορά τους τουρίστες. Αλλά τον Αύγουστο η κίνηση ήταν πάρα πολύ καλή. Βέβαια να σκεφτούμε ότι τον Αύγουστο οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές, η κερδοφορία σχεδόν δεν υπήρχε, οπότε το ισοζύγιο σίγουρα δεν μπορεί να είναι θετικό. Αλλά ας είμαστε ικανοποιημένοι και μ’ αυτήν τη δουλειά που είχε, για να πορευθούμε προς την επόμενη περίοδο που είναι οι παραλαβές των καινούργιων εμπορευμάτων το Σεπτέμβριο, η έναρξη των σχολείων. Έχουμε αρκετά πράγματα τα οποία σίγουρα διαφοροποιούν την κατάσταση».

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Για την επόμενη μέρα στην αγορά, είπε ότι «σίγουρα, ως Εμπορικός Σύλλογος, θα πρέπει να δούμε το θέμα μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς και με την καινούργια δημοτική Αρχή, το θέμα της Θάσου το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σίγουρα σαν Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα πρέπει να περάσουμε και σε πιο σύγχρονα πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με την επικοινωνία του συλλόγου και με τα μέλη αλλά συν το ηλεκτρονικό κομμάτι το οποίο έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στις πωλήσεις, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας αλλά και σαν Εμπορικός Σύλλογος να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Από ‘κει και μετά υπάρχουν κι άλλες σκέψεις οι οποίες σιγά- σιγά θα απλωθούν μετά το Σεπτέμβριο. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται και οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου μετά από κάποιους μήνες, οπότε σίγουρα θα ειπωθούν πολλά και θα γίνουν ακόμη περισσότερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *