Ικανοποιητική η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων

Ικανοποιητική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας λόγω των θερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη, στηρίζουν πολλά και στους ξένους τουρίστες.

Ο κ. Λεμονίδης δήλωσε ότι «είναι γεγονός ότι οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων κινούνται ικανοποιητικά. Τις πρώτες μέρες συνήθως η κίνηση είναι διερευνητική από τους καταναλωτές ώστε να δουν τι ακριβώς χρειάζονται ποιες είναι οι ανάγκες τους, να εντοπίσουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν και στη συνέχεια να προβαίνουν στις αγορές. Από ‘κει και μετά, οι πρώτες δύο μέρες για την ώρα είναι ικανοποιητικές. Βέβαια, επειδή θα πρέπει να δούμε συνολικά την κίνηση όσον αφορά τις εκπτώσεις θα ξαναμιλήσουμε στο τέλος Αυγούστου που θα έχουμε μια συνολική εικόνα που θα ξέρουμε τι έχει γίνει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα παίξει σημαντικό ρόλο και το τουριστικό κύμα το οποίο μετά τις 15 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου κατακλύζει την πόλη μας. Ως τώρα το τουριστικό κύμα που υπάρχει δεν μας έχει δώσει την προστιθέμενη αξία που αντιστοίχως είχε δώσει τον περσινό Ιούνιο. Αλλά ευελπιστούμε ότι επειδή υπάρχει επάρκεια αγαθών και καλές τιμές, θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για να έχουν ικανοποιητικούς τζίρους τα καταστήματα».

ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ

Για την εξάρτηση της καβαλιώτικης αγοράς από τον τουρισμό είπε ότι «είναι γεγονός ότι οι τουρίστες τα τελευταία τρία χρόνια και κυρίως οι Βαλκάνιοι και δη οι Ρουμάνοι και οι Τούρκοι και μετά οι Βούλγαροι, δίνουν την προστιθέμενη αξία. Φυσικά και βοηθάνε τα καταστήματα αλλά και γενικότερα την πόλη μας. Αλλά αν εξαιρέσουμε το προπέρσινο καλοκαίρι που ήταν το καλύτερο από άποψη εισπράξεων , το περσινό παρ’ ό,τι αυξήθηκε ο κόσμος που ήρθε, ήταν μειωμένοι οι τσίροι στα καταστήματα. Το είχα αναφέρει και πέρυσι αλλά κάποιοι άνθρωποι του τουρισμού μπορεί να μην το είχαν καταλάβει, εμείς είμαστε ο τελικός αποδέκτης ενός τουρίστα που έρχεται είτε οδικώς είτε αεροπορικώς στην πόλη μας, τη Θάσο και σε όλο το παραλιακό μέτωπο του νησιού. Οπότε εμείς μιλάμε για την κατανάλωση που γίνεται στα καταστήματά μας. Το αν έχει αυξημένη κίνηση στο Φρούριο, περισσότερα εισιτήρια στα φέρρυ μπόουτς για τη Θάσο ή αν έχει οπουδήποτε αλλού σε νούμερα που μπορούν να διαφανούν, εμείς δεν τα αμφισβητούμε αλλά επ ` ουδενί δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς αυτά που λέμε εμείς οι άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι είμαστε οι τελικοί αποδέκτες αυτής της αλυσίδας που έχει να κάνει με το τουριστικό κομμάτι. Φυσικά και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι διότι γίνονται προσπάθειες από όλους τους τουριστικούς φορείς, φυσικά και θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί αν θα ανατρέξουμε δίπλα μας, υπάρχουν πόλεις που δεν βλέπουν ούτε το 10% αυτής της τουριστικής κίνησης που έχουμε εμείς, αλλά από ‘κει και μετά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί. Λέμε αυτό ακριβώς που ερωτόμαστε. Κι επειδή έχω μια συνολική εικόνα απ’ όλη την αγορά, ξέρω τι γίνεται σε όλες τις πόλεις, γνωρίζω ότι η πόλη της Καβάλας έχει μία σημαντική τουριστική κίνηση αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη όσον αφορά το επίπεδο και την καταναλωτική δύναμη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *