Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Θάσου από την προχθεσινή σύσκεψη για την αποκατάσταση των προβλημάτων από τις πρόσφατες φωτιές

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ για την προχθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο Καβάλας με την παρουσία της υπ. Μακεδονίας Θράκης κ. Κόλλια για τις αποκατάσταση του νησιού από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Στη σύσκεψη ζητήθηκε η παραμονή των μηχανημάτων του Στρατού και πέραν του Οκτωβρίου για να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «είμαι ικανοποιημένος όταν γίνονται συναντήσεις για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Το να μην υπάρχει επαφή, συνεννόηση, συντονισμός αυτό με στεναχωρεί. Βεβαίως ήταν θετικό που την Τρίτη είχαμε συνάντηση με την κ. υπουργό Μακεδονίας Θράκης και με το Γενικό Γραμματέα τον κ. Φραντζεσκάκη του οποίου η εμπειρία ως δασολόγος είναι σημαντική. Είναι γνώστης και βρίσκει τρόπους που είναι αποτελεσματικοί. Όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζω κάνει δουλειά από οποιοδήποτε ρόλο».

ΑΝΑΦΟΡΑ

Συμπλήρωσε δε πως «την Τρίτη ήταν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και ο Στρατός βέβαια, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι, έγινε μια αναφορά στο τι έχουμε ολοκληρώσει, ποια έργα βρίσκονται υπό ολοκλήρωση και τι πρέπει να κάνουμε ακόμα. πάντα υπό το πρίσμα ότι οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες. Οι διαταγές είναι συγκεκριμένες, η ημερομηνία που θα παραμείνει ο Στρατός είναι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Αυτό το οποίο έθεσα ως αίτημα στην υπουργό είναι ότι καλή η συνεργασία, αλλά η παραμονή του Στρατού θα πρέπει να ορίζεται από το πλήθος και το μέγεθος των εργασιών. Όχι οι εργασίες να καθορίζονται από το πόσο θα παραμείνει ο Στρατός. Οι υπηρεσίες του δήμου που ξεκίνησαν πριν έρθει ο Στρατός, ο Στρατός σε συνεργασία με εμάς αφότου ήρθε έχει προσφέρει σημαντικό έργο, αυτή η συνεργασία έχει προσφέρει σημαντικό έργο τόσο όσον αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων των πυρόπληκτων περιοχών, δηλαδή από Πρίνο μέχρι και Ποτό και πάμε προς Θημωνιά. Οι εργασίες ξεκίνησαν ταυτόχρονα και συντονισμένα, δεν δώσαμε προτεραιότητες. Προτεραιότητα υπ΄ αριθμόν ένα ήταν όλες οι πυρόπληκτες περιοχές γιατί η βροχή δεν περιμένει. Προχωρήσαμε κι ολοκληρώσαμε τέσσερις αντιπυρικές ζώνες πολύ σημαντικές, έχουμε να κάνουμε αρκετές ακόμα εργασίες τόσο για την αντιπυρική προστασία όσο και για την αντιπλημμυρική. Μιλήσαμε για το πώς θα κινηθούμε γρήγορα σε αντιδιαβρωτικά έργα πολύ σημαντικά για την ασφάλεια των οικισμών και πολύ σημαντικά για την αναγέννηση του δάσους».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Και πρόσθεσε πως «όλα αυτά τέθηκαν, συμφωνήσαμε ότι θα γίνει μια δεύτερη αναγνώριση όπου θα καταγραφούν οι δεύτερες προτεραιότητες που πρέπει και αυτές όμως να γίνουν. Θα τεθούν υπόψη της υπουργού ούτως ώστε να προωθήσει το αίτημα μας για παράταση της παραμονής του Στρατού στο νησί στο υπουργείο Άμυνας. Όλο το νησί πρέπει να θωρακιστεί και από πλημμύρα και από φωτιά. Στην προηγούμενη συνεργασία που είχαμε με το Στρατό και έγινε κάποια σημαντική αντιπυρική ζώνη, δυστυχώς κάποιες άλλες υποχρεώσεις διέκοψαν αυτή τη συνεργασία παρόλο που ο δήμος κάλυψε τότε και τη σίτιση και τον ύπνο αλλά και τα καύσιμα του Στρατού. Ο Στρατός βέβαια πρόσφερε έργο λαμβάνοντας και τα εύσημα. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, με καλούς ρυθμούς και καλές ταχύτητες και σταθερή απόδοση. Είναι ένα μοντέλο που πρέπει να αντιγραφεί και από άλλους δήμους με άλλες συνεργασίες με τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες μπορούν να αποκτήσουν τέτοιο ρόλο σημαντικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση