Ικανοποιημένος από την τουριστική προβολή από την Περιφέρεια ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη όπου συμμετείχαν δήμαρχοι της Περιφέρειας. Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης που έκανε σχετικές δηλώσεις.

Ο κ. Παρασχούδης σημείωσε πως «Πρώτα από όλα ήταν μια επίσκεψη γνωριμίας του υπουργού με τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες και τους παραγωγικούς φορείς. Από εκεί και πέρα παρουσιάσθηκε και το σχέδιο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας που είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μια και είναι πολύ μεγάλο το ποσό που θα επενδυθεί την επόμενη 3ετία ενώ έγιναν παρατηρήσεις και επ`  αυτού και επί άλλων θεμάτων του τουρισμού.

Η μεγαλύτερη είδηση είναι ότι αυτή την στιγμή θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας αρκετά χρήματα για την προβολή συνολικά της Περιφέρειας ΑΜΘ και αυτό από μόνο του είναι μια πολύ μεγάλη είδηση.

Συνήθως έχουμε κλασσική προβολή αλλά υπάρχουν και πρόσθετα κεφάλαια και δραστηριότητες που έχουν προστεθεί. Δεν μιλάμε όμως για κάτι αρκετά οραματικό. Αλλά και οι μικρές αλλαγές είναι ευχάριστες. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων και αυτό φάνηκε από το πνεύμα του υπουργού.

Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται αποσπασματικές κινήσεις, συντονισμός δεν υπάρχει και το αποτέλεσμα είναι να ξοδεύονται χρήματα χωρίς μεγάλο αποτέλεσμα».

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι εκθέσεις της Περιφέρειας και της εκεί συμμετοχής της είναι σχεδόν ίδιες. Βαρύτητα δίδεται λιγάκι σε εκθέσεις διατροφής όπως ο ίδιος διαπίστωσέ ενώ επεσήμανε ότι η Θάσος έχει ακόμη τουρισμό.

«Ήρθαν Γερμανοί το τελευταίο διάστημα  και είναι και ευχαριστημένοι που ζουν την αυθεντικότητα της ζωής στο νησί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι ο χρόνος άφιξης στο νησί  με τα φέρρυ μπόουτ δεν έχει αλλάξει. Στο ερώτημα  αν τα δρομολόγια με τα φέρρυ μποουτ από Καβάλα για Θάσο γινόντουσαν τα παλαιότερα χρόνια σε μικρότερο χρόνο  απάντησε πως «Οι ουρές αναμονής, τα δρομολόγια εκείνης της εποχής όπως και τα τότε πλοία δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα. Για να έχουμε μια ολιστική εικόνα. Είναι θέμα της πολιτείας όμως να ρυθμίσει τις απαιτήσεις της και δη από τους πλοιοκτήτες. Πολλά πράγματα βελτιώθηκαν, όπως το ότι έχουμε δρομολόγιο κάθε μισή ώρα από την Κεραμωτή για τον Λιμένα και μέσα στον Αύγουστο φεύγει το φέρυ μισογεμάτο…  Αυτό είναι πρόοδος αν σκεφτεί κανείς ότι παλιά περίμενες μια μέρα για να περάσεις απέναντι από την Κεραμωτή. Σαφώς πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα αλλά έτσι είναι. Πάντοτε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *