Ικανοποίηση του βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη για την εξέλιξη των εμβολιασμών

 

Ξεκίνησαν χθες οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό και στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στη χώρα μας στις 27 Δεκεμβρίου και συνεχίζονται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Την Πέμπτη έγιναν πάνω από 5500 χιλιάδες εμβολιασμοί και συνολικά πάνω από 26 χιλιάδες. Την Παρασκευή ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Την επόμενα εβδομάδα θα μπουν και τα εμβόλια της Moderna που το εμβόλιό της εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών. Είναι σημαντικό να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στην άυλη συνταγογράφηση. Η διαδικασία είναι απλή μέσω του υπολογιστή μας. Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για πολίτες άνω των 85 ετών και αφορά περίπου 100 χιλιάδες άτομα. Μέχρι το τέλος του μήνα στόχος μας είναι να έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 200 χιλιάδες άτομα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί και η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer».

ΣΧΟΛΕΙΑ

Για τα σχολεία είπε ότι «το άνοιγμά τους αποτελεί πάντα προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς η παράταση του κλεισίματος έχει επιπτώσεις εκπαιδευτικές και στην ψυχολογία. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινάει η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, καθώς και των μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων ακόμη και στις κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές».

ΗΠΑ

Για τα γεγονότα στις ΗΠΑ είπε ότι «η 6η Ιανουαρίου 2021 με την είσοδο των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο θα μείνει στην ιστορία της χώρας, ως μέρα που πληγώθηκε η δημοκρατία. Κάποιοι στην Αμερική τη χαρακτήρισαν ως την 11ης Σεπτεμβρίου της Δημοκρατίας. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, υπευθυνότητα και κοινωνικό-πολιτικές διαδικασίες επούλωσης για να θεραπευτούν οι πληγές που άνοιξε ο λαϊκισμός και ο διχασμός. Διότι αυτή είναι η αιτία των γεγονότων. Ο λαϊκισμός τρώει σαν το σαράκι πολλές δυτικές δημοκρατίες και υπονομεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Το ζήσαμε και στην Ελλάδα, φαινόμενα ακραίου λαϊκισμού στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με τις πλατείες των αγανακτισμένων, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, με τις μούτζες, τις κρεμάλες, τα ακραία συνθήματα, τους προπηλακισμούς. Όλα αυτά δείχνουν ότι με ρητορικές μίσους και διχασμού δεν μπορούν να πάνε οι κοινωνίες μπροστά. Κι αφορά όλο τον πλανήτη, τις δυτικές δημοκρατίες. Το τέρας του λαϊκισμού που εκτρέφεται από όλα τα άκρα, πρέπει να νικηθεί και η νέα γενιά των πολιτικών να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας για να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες στιγμές».

RAFAL

Για τη σύμβαση για τα μαχητικά αεροσκάφη RAFAL είπε «την επόμενη βδομάδα θα έρθει προς συζήτηση  στην Βουλή για τα 18 σκάφη. Θα έχω την τιμή να εισηγηθώ εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας την απόκτησή τους. Είναι μια πολύ μεγάλη σύμβαση και κίνηση της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αξιόμαχου των ένοπλων δυνάμεων της χώρας. Επί Νέας Δημοκρατίας ενισχύονται οι ένοπλες δυνάμεις, με την τελευταία μεγάλη ενίσχυση να είχε γίνει το 2005 επί κυβερνήσεως Καραμανλή, με την απόκτηση των F16».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast