Ιδιωτικό συμφωνητικό υπεγράφη για την εκμίσθωση του καταστήματος στη Δημοτική Αγορά Καβάλας μεταξύ Μαρινόπουλου, Σκλαβενίτη και «Δημωφέλεια»

Ιδιωτικό συμφωνητικό υπεγράφη την Τετάρτη μεταξύ Μαρινόπουλου, Σκλαβενίτη και «Δημωφέλεια» για την εκμίσθωση του ισογείου καταστήματος στη Δημοτική Αγορά Καβάλας στην εταιρεία Σκλαβενίτης, έναντι μισθώματος 46.000 ευρώ.  Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία, καθώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας και των εργαζομένων της επιχείρησης που μεταφέρονται στο Σκλαβενίτη.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου «καταρχήν νιώθω δικαιωμένη για τους χειρισμούς που έχουμε κάνει στην όλη υπόθεση, βέβαια οι γνώσεις οι νομικές με βοήθησαν πάρα πολύ στο χειρισμό πολλών δύσκολων θεμάτων που αντιμετώπισα στη «Δημωφέλεια», αλλά παράλληλα δεν τα βλέπω και μόνο ως δικηγόρος. Γιατί ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα αφενός μεν είχα ως όπλο τις νομικές γνώσεις έτσι ώστε να μη χαθούν δικαιώματα της «Δημωφέλεια», από την άλλη όμως το είδαμε πολλαπλά το θέμα και πολιτικά, δεδομένου ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολυκατάστημα σε μία Δημοτική Αγορά που έπρεπε επομένως να προστατεύσουμε και την ίδια τη Δημοτική Αγορά, κι από την άλλη βέβαια και τις θέσεις εργασίας συνδημοτών μας στο συγκεκριμένο κατάστημα».

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

Όπως ξεκαθάρισε η κ. Ιωσηφίδου «την Τετάρτη λοιπόν αυτό που περάσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Δημωφέλεια» είναι ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τριών μερών, συγκεκριμένα δηλαδή «Δημωφέλεια», Μαρινόπουλου, και Σκλαβενίτη, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο θα κατατεθεί και στο δικαστήριο που πρόκειται να γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο έχει αφενός μεν τη συμφωνία όσον αφορά τα οφειλόμενα, κι όταν λέμε τα οφειλόμενα μισθώματα μέχρι την περίοδο του Αυγούστου. Να διευκρινίσω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, μια συμφωνία που πετύχαμε με όφελος φυσικά για τη «Δημωφέλεια» με ποια έννοια. Μετά από αίτημα του Μαρινόπουλου που ζητούσε μείωση του μισθώματος είχαμε πάρει απόφαση Δ.Σ. το μήνα Μάρτιο και το είχαμε κάνει δεκτό σε ποσοστό 20%. Στην ίδια όμως απόφαση του Δ.Σ. είχαμε προσθέσει ότι ναι μεν δίνουμε το 20%, υπάρχει όμως η προϋπόθεση της εμπρόθεσμης καταβολής του μισθώματος. Άρα λοιπόν όταν ρωτηθήκαμε από την εταιρία Σκλαβενίτη που απορροφά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της επιχείρησης Μαρινόπουλου, τους διευκρινίσαμε ότι το συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης είχε χαθεί, δεδομένου ότι δεν υπήρχε εμπρόθεσμη καταβολή μισθωμάτων. Άρα στο συμφωνητικό λοιπόν αναφέρεται ρητά το ποσό των οφειλομένων που είναι στις 211 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί μέχρι τον Αύγουστο, αφαιρώντας βέβαια τις καταβολές που έγιναν το μήνα Ιούλιο. Και μάλιστα να διευκρινίσω σε αυτό πως όταν τον Ιούλιο μας έκαναν δύο καταβολές αναφέροντας την αιτιολογία μίσθωμα Μαρτίου και Απριλίου, κατευθείαν αυθημερόν από τη «Δημωφέλεια»  έδωσα εντολή να σταλεί έγγραφο και να τους διευκρινίζει ότι δεν είναι εξόφληση των μισθωμάτων αυτό, σαφώς δεν μπορεί να υπολογιστεί το μίσθωμα με τη μείωση αλλά ολόκληρο».

ΜΙΣΘΩΜΑ 46.000 ΕΥΡΩ

Συμπλήρωσε δε πως «να διευκρινίσουμε ότι το μίσθωμα είναι 46.000 ευρώ, μίσθωμα το οποίο συμφωνήθηκε να συνεχίζεται και από το μήνα Σεπτέμβριο και στη συνέχεια φυσικά θα ακολουθήσει και μετά την απόφαση του δικαστηρίου η έγγραφη συμφωνία μεταξύ της εταιρίας Σκλαβενίτη που απορροφά την εταιρία Μαρινόπουλου. Στο συγκεκριμένο συμφωνητικό επιπλέον γίνεται μνεία ότι με την υπογραφή αυτού του συμφωνητικού θα καταβληθεί άμεσα και το 30% ως προκαταβολή των οφειλομένων, δηλαδή περίπου 64.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα καταβάλλονται με την καταβολή του μισθώματος που θα τρέχει. Συμφωνία που είναι αδιαμφισβήτητα προς όφελος της επιχείρησης, προς όφελος της Δημοτικής Αγοράς, διότι με αυτήν την κίνηση επανεκκινείται δυναμικά η Δημοτική Αγορά που φυσικά μας ενδιαφέρει και βεβαίως με το χειρισμό αυτό έχουν κρατηθεί όλες οι θέσεις εργασίας και μάλιστα έχουν εξοφληθεί όλοι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο του υποκαταστήματος της Δημοτικής Αγοράς, αλλά και του άλλου καταστήματος της εταιρίας Μαρινόπουλος στην Καβάλα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχουν εξοφληθεί δηλαδή και οι 13.000 εργαζόμενοι. Προσπάθειά τους είναι να κρατήσουν όλους τους εργαζόμενους καθώς ερωτήματα ετέθησαν για το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα μας διευκρίνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπουν στη λογική να κάνουν άλλου είδους συμφωνίες με τους εργαζόμενους. Ότι τα δικαιώματά τους τα κρατούν ακέραια και μάλιστα αν οι εργαζόμενοι του Σκλαβενίτη έχουν κάποιο δικαίωμα επιπλέον, θα κοιτάξουμε να μεταφερθούν και στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση