Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας

Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας καθώς έχουν διαπιστωθεί προβλήματα κυρίως στα Νομικά Πρόσωπά του. Η πρώην δήμαρχος κ. Τσανάκα υποστήριξε ότι όταν παρέδωσε την διοίκηση άφησε περί τα 7 εκ. ευρώ αποθεματικό. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης έδωσε διευκρινήσεις για το όλο γεγονός σε δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από το αποθεματικό τα 4,5 εκατομμύρια είναι για έργα τα οποία έχουν περισσέψει από τα προηγούμενα έτη. Είναι 1 εκ για τα σχολεία που δεν χρησιμοποιήθηκε ή πολύ λίγο. Υπάρχει 1,3 εκ. από το Περιγιάλι που δεν μπορεί να πάει πουθενά αλλού εκτός από έργα υποδομής στη συγκεκριμένη περιοχή και είναι και 500 χιλιάδες ευρώ από τα πρόστιμα της Πολεοδομίας που κι αυτά πρέπει να πάνε ή σε αγορά κατοικιών για να υλοποιηθεί το Σχέδιο Πόλης ή για να πάει σε αναπλάσεις πλατειών. Αυτά είναι τα 7 εκ. ευρώ που εγώ δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω π.χ. για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Μακάρι να μπορούσα.

Με αυτά τα 7 εκ. ευρώ ο Δήμος Καβάλας μπορεί να κάνει έργο, όμως είναι για έργα που πρέπει να γίνουν στην πόλη. Τα 4,5 εκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνεχιζόμενα έργα, σε καινούργια. Εξάλλου στο Τεχνικό Πρόγραμμα που έχουμε βάλει, σχεδόν τα έχουμε χρησιμοποιήσει, διότι αυτό που δίνει το κράτος για ΣΑΤΑ είναι 1,2-1,3 εκ. ευρώ. Είναι πολύ λίγα και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κανένα τεχνικό πρόγραμμα».

ΕΡΓΑ

Για το έργο της Αγίας Παρασκευής και την οδό Κίμωνος είπε ότι «το βασικότερο είναι να τελειώσει αυτό της Αγίας Παρασκευής. Ήδη δουλεύουν εκεί και απλώς καθυστερεί λίγο για να προμηθευτούμε τις πέτρες. Το έργο αρχίζει με μεγαλύτερους ρυθμούς, όμως δουλεύουν αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να πέσει όλο το τοιχίο ως ένα σημείο. Θα τελειώσει σε ένα μήνα».

ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ

Για τη Μεγάλη Λέσχη είπε ότι «έχει τελειώσει ο πάνω όροφος. Έχουν έρθει και τα έπιπλα. Είναι μερικές εργασίες στον κάτω όροφο που πρέπει να γίνουν από τον εργολάβο. Αν δεν τελειώσει μέσα στο μήνα επειδή έχει λογαριασμό στο Δήμο Καβάλας θα τους το αφαιρέσουμε από το λογαριασμό του. Από την καινούργια χρονιά θα χρησιμοποιηθεί και θα γίνουν και τα εγκαίνια».

ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΕΥΑΚ

Για το θέμα της  ΔΕΥΑΚ και το κόστος των 30 ευρώ για την επικαιροποίηση των στοιχείων είπε ότι «δεν γίνεται μόνο για να μπουν λεφτά στο ταμείο. Τα 30 ευρώ ήταν για συμπολίτες που έχουν σπίτι και πιο μπροστά το είχε κάποιος άλλος και πέρασε στο όνομά τους. Θέλουμε να επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία. Αν είχε πληρωθεί η εγγύηση δεν ζητάμε λεφτά. Ζητάμε μόνο για τις συνδέσεις τις οποίες δεν υπάρχει. Που είναι και μια εξασφάλιση για τη ΔΕΥΑΚ. Αυτό έγινε με τα 30 ευρώ. Αν θεωρούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε, δεν θα το κάνουμε».

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Για την έλλειψη συνεννόησης με την αντιπολίτευση είπε ότι «εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας λέγοντας συνεργασία. Αν θεωρεί ότι πρέπει να συν-διοικήσουμε το Δήμο Καβάλας  και για την οποιαδήποτε απόφαση πρέπει πρώτα να παίρνουμε την έγκριση των υπολοίπων και μετά να  προχωράμε, θα ήταν υπερβολικό. Σε κρίσιμα θέματα πρέπει να συζητάμε. Κι ας πούμε ότι εγώ καθυστερώ σε κάποια πράγματα να συνεννοηθούμε. Ακόμη και όταν φωνάζω και λέω ελάτε να μιλήσουμε, υπάρχουν κάποιοι που λένε τώρα μας θυμήθηκες; Δεν είναι έτσι. Το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά επάνω στην πλάτη μου, γιατί λόγω του χαρακτήρα μου είμαι συγκεντρωτικός. Θέλω κάθε θέμα να φεύγει από πάνω μου αλλά επειδή θέλω στην αρχή να ξέρω πού πηγαίνει το κάθε τμήμα, συγκεντρώνω πολλά πράγματα πάνω μου και μετά τα αφήνω στους αρμόδιους για να συνεχίσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *