Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο Δήμος Καβάλας στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας για το κυκλοφοριακό

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη 6-7 δημοτικοί αστυνόμοι σε καθημερινή βάση θα αστυνομεύουν στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι «δίνουμε βαρύτητα στη Δημοτική Αστυνομία όπως και στο κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης, όσο μας επιτρέπουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των δρόμων αλλά και ο περιορισμένος αριθμός πάρκινγκ που υπάρχουν στο κέντρο. Ο αριθμός της Δημοτικής Αστυνομίας είναι γύρω στα 22 άτομα και από αυτούς οι 12 μπορούν να βγουν έξω. Με 12 άτομα δεν είναι δυνατόν να ελέγξουμε το κυκλοφοριακό σε όλη την Καβάλα. Όμως στο κέντρο θα το κάνουμε. Σε Βενιζέλου- Ερυθρού Σταυρού, για παράδειγμα, θα υπάρχουν δύο δημοτικοί αστυνόμοι ούτως ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα διπλοπαρκαρίσματα που εμποδίζουν την κυκλοφορία. Το ίδιο θα γίνει στην πλατεία με την Ομόνοια και στους πεζόδρομους. Δηλαδή με 6-7 αστυνομικούς μπορούμε να ελέγξουμε το κέντρο. Όμως δεν φτάνουν αυτά τα μέτρα. Πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα όπως είναι και η συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, με τους οποίους συζητάμε για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη συγκοινωνία ούτως ώστε να περιορίσουμε τον αριθμό των αυτοκινήτων που κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης. Θέλει πολύ δουλειά το κυκλοφοριακό και εκεί κινούμαστε».

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Για το προσφυγικό είπε ότι «δεν έχουν κάτι νεότερο. Είναι ο αριθμός αυτός που ξέραμε, των 350, οπότε εκεί είμαστε». Τέλος, για τα Νομικά Πρόσωπα και τα Διοικητικά τους Συμβούλια είπε ότι «μπορεί να επιμένει η αντιπολίτευση. Εμείς δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, υπάρχει Νομική Υπηρεσία. Συμβουλευόμαστε τη Νομική Υπηρεσία για το θέμα αυτό. Τα Νομικά Πρόσωπα θα εξακολουθούν να συνεδριάζουν κανονικά γιατί ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει. Από ‘κει και πέρα ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεών του».

ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Τέλος, για το θέμα της καθαριότητας είπε ότι «θα παρακαλούσα για μία ακόμη φορά τους συμπολίτες μας, για τα ογκώδη αντικείμενα. Να είναι προσεκτικοί οι πολίτες και να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας και να μην τα βγάζουν έξω άναρχα δίπλα στους κάδους απορριμμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *