Ιδιαίτερα πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Νέστου

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Νέστου που ξεκινά στις 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει 25 ολόκληρες ημέρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη πρόκειται για ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με πολλές δράσεις.

Όπως δήλωσε «αυτό το πρόγραμμα θα δημιουργήσει χριστουγεννιάτικες συνθήκες για πάνω από 25 μέρες. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει μία νέα λογική για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά παλιά για μένα αφού μ’ αυτήν πορευτήκαμε. Δηλαδή, αυτό-χρηματοδοτείται ως ένα βαθμό κι έτσι το μπάτζετ που θα πληρώσει ο Δήμος Νέστου είναι πολύ χαμηλό για τα δεδομένα και τις μέρες του προγράμματος. Εμείς φροντίσαμε να μαζέψουμε τα υπόλοιπα που υπήρχαν από διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν στο παρελθόν. Από τους προϋπολογισμούς που είχαν εγκριθεί, ό,τι περίσσεψε να μαζέψουμε περίπου 15-20 χιλιάδες ευρώ. Κι έβαλε και η Αναπτυξιακή του Δήμου Νέστου 10 χιλιάδες ευρώ και μ’ αυτό το μπάτζετ ξεκινήσαμε, δημιουργώντας ένα νέο μάρκετινγκ, να αυτό-χρηματοδοτείται το έργο με όσους συμμετέχουν.

Αυτή η διαδικασία φαίνεται ότι μέχρι στιγμής πήγε πολύ καλά και βεβαίως θα πάει ακόμη καλύτερα. Ας σταματήσουν όλοι όσοι θεωρούν ότι οτιδήποτε γίνεται και δεν τους ευνοεί πολιτικά, πρέπει να στηλιτεύεται, να δαιμονοποιείται και να λοιδορείται κι ας επιστρέψουν στη σοβαρότητα. Να αντιληφθούν ότι άλλο είναι όταν ο Δήμος Νέστου λόγω αύξησης των απαιτήσεων και των καταναλώσεων χρωστάει 600 χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ και θα του κόψει το δημόσιο φωτισμό και στα σκουπίδια άλλες 300 χιλιάδες ευρώ και δεν θα του κάνει αποκομιδή κι άλλο να βρει τα μικρά υπόλοιπα και να κάνει έναν έξυπνο χειρισμό και να δημιουργήσει καλές συνθήκες για τους δημότες, τους μικρούς φίλους και την αγορά της πόλης. Καταντά γελοίο να τα ταυτίζουν.

Αποδεικνύουμε ότι οι πράξεις αυτές μπορούν με έξυπνους τρόπους να προσφέρουν αποτελέσματα χωρίς να έχουν μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις».

Με την ευκαιρία ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε όλο τον κόσμο και τα σχολεία να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέστου. Τα περισσότερα παιχνίδια σε άλλες δήμους πληρώνονται πολύ ακριβά. Στην περίπτωση του Νέστου είπε ο κ. Μιχαηλίδης ότι «εδώ θα μας πληρώσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *