Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την  τουριστική κίνηση στο Νομό Καβάλας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει από τη φετινή τουριστική κίνηση στο Νομό Καβάλας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης. Οι μήνες του Ιουλίου και Αυγούστου, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν καλύψει την κακή τουριστική εικόνα του Ιουνίου. Σε ότι αφορά το Σεπτέμβριο με βάση τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλά τουριστικά επίπεδα.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μιτζάλης σημείωσε πως «όπως έχουμε πει αρκετές φορές ξεκινήσαμε μάλλον δύσκολα, αυτό αποτυπώνεται και στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Κάποιοι στην αρχή δεν μας πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν και αισιόδοξοι, υπήρχε μεγάλος προβληματισμός το Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και ο οδικός τουρισμός έδωσαν καλά στοιχεία και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ελπίζουμε αυτό να συνεχίσει, να είναι βοηθός ο καιρός, ούτως ώστε να προχωρήσουμε καλά και μέσα στο Σεπτέμβριο για να ανακτήσουμε και το χαμένο έδαφος».

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ερωτηθείς ο κ. Μιτζάλης ποιες είναι οι εθνικότητες των επισκεπτών που κυριάρχησαν το φετινό καλοκαίρι, σημείωσε πως «για το νομό μας σίγουρα οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Ρουμάνοι και οι Τούρκοι. Βέβαια οι Τούρκοι είχαν μια υποχώρηση μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, αλλά μπορεί και να ανακάμψουν τώρα που έχουν μια εορταστική περίοδο. Και φυσικά και οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης για το νησί κινήθηκαν σε καλά επίπεδα».

ΕΛΛΗΝΕΣ

Όσον αφορά τους Έλληνες επισκέπτες, ο κ. Μιτζάλης ανέφερε πως ήταν ικανοποιητική η έλευσή τους το χρονικό διάστημα που συνηθίζουν να ταξιδεύουν, δηλαδή από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου.

ΘΑΣΟΣ

Σχετικά με την επισκεψιμότητα στη Θάσο, ο κ. Μιτζάλης σημείωσε πως «είναι όντως θετικά τα στοιχεία που αφορούν τη Θάσο. Χαιρόμαστε που τώρα στη Θάσο υπάρχει ένα νέο προεδρείο στην Ένωση Ξενοδόχων, τα μέλη του οποίου έχουν αναλάβει με πολύ όρεξη. Πιστεύω ότι και εκεί δουλεύουν εντατικά, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Διακινδυνεύοντας μια πρόβλεψη για την τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας σχολίασε πως «ο Σεπτέμβριος δείχνει καλά στοιχεία, επειδή έχουμε πολύ οδικό τουρισμό είναι και θέμα καιρού. Πιστεύουμε ότι με τις κρατήσεις που έχουμε δείχνει ότι ο Σεπτέμβριος θα κινηθεί καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση