«Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν το καλοκαίρι η κίνηση των ασθενών στο Νοσοκομείο Καβάλας» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Ξενοφών Κροκίδης

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση των ασθενών στο Νοσοκομείο Καβάλας αυτό το καλοκαίρι, αλλά παρ` όλα αυτά το ιατρικό και λοιπό προσωπικό κατάφερε να σταθεί στο ύψος του. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης σχολίασε πως η κίνηση ήταν πραγματικά μεγάλη. 

Ο κ. Κροκίδης ανέφερε αρχικά ότι «Το καλοκαίρι βαίνει προς το τέλος αν και οι καιρικές συνθήκες είναι υπέροχες. Απλά ξεκινούν τα σχολεία, τα φροντιστήρια και όλα αυτά μας κάνουν να βλέπουμε το τέλος, έστω και αν κλιματολογικά ακόμη ζούμε το καλοκαίρι.

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν είχαμε μια αυξημένη προσέλευση και στο Νοσοκομείο Καβάλας αλλά και στα Κέντρα Υγείας και γενικά υπήρξε μεγάλη ροή πολιτών και ντόπιων αλλά και τουριστών, Ελλήνων και αλλοδαπών. Καταγράψαμε αρκετά δελτία, δυστυχώς φέτος  είχαμε πολλούς πνιγμούς στην περιοχή. Βλέπετε έχουμε και πολλά ιδιωτικά γηροκομεία και πολλοί φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι παθαίνουν διάφορα λόγω ζέστης Και από την άλλη και τα παιδιά παίζουν ελεύθερα οπότε τα συμβάντα αυξάνονται».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ίδιος μίλησε για τον τουρισμό, μια παγκόσμια σταθερά για την περιοχή μας, η οποία εκτός από τα καλά έχει να παρουσιάσει και αυξημένα περιστατικά νοσηλείας.

 

«Αυτά συμβαίνουν και έχουμε και τις αρρυθμίες του ΕΣΥ. Για παράδειγμα η Νευροχειρουργική και η ΜΕΘ νοσηλεύει ασθενείς ακόμη και από το Βόρειο Έβρο.  Ένα τροχαίο ή μια κάκωση που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αλλού έρχεται εδώ στο Νοσοκομείο Καβάλας   και κατευθύνεται αν χρειασθεί εκεί που πρέπει. Όλο αυτό το σκηνικό φέρνει μια αυξημένη ροή πολιτών στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.).  Μάλιστα στο Κ.Υ. Θάσου έγινε και ο τομέας του ΕΚΑΒ στο νησί και εκεί υπήρξαν πολλά περιστατικά που ευτυχώς αντιμετωπίσθηκαν αρχικά εκεί και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όταν βέβαια αυτό χρειάσθηκε».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά και θα το πούμε αυτό και στην ημερίδα που θα κάνουμε σε ένα μήνα περίπου στην Θάσο, αφιερωμένη στον σκαπανέα της ιατρικής, στο γιατρό Δημήτρη Έλληνα που έφυγε από κοντά μας τόσο γρήγορα. Ήταν ένας ενεργός πολίτης ο Έλληνας και θα τα πούμε όλα αυτά στις 29-30 Σεπτεμβρίου. Θα αναδείξουμε και το έργο του Θωμά Αγγελόπουλου και όλων των γιατρών και θα μιλήσουμε και για την στήριξη του Δήμου Θάσου και των ιδιωτών που είναι κοντά στο ΚΥ Θάσου  και παλεύουν για να σώζουν ζωές, να βοηθούν κόσμο. Όλα αυτά στο υπογάστριο του Ν. Καβάλας, στο νησί της Θάσου». 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *